Uutiset

Meppi Heidi Hautala hakee jatkokaudelle europarlamenttiin – valmis myös komissaariehdokkaaksi

Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala aikoo hakea jatkokaudelle Euroopan parlamenttiin vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa.

Hautala ilmoitti päätöksestään vihreiden puoluekokouksessa Vantaalla lauantaina, kun hän oli pitämässä omaa puheenvuoroaan kokousväelle.

-Haluan nähdä vihreät Suomen johtavana eurovaalipuolueena, Hautala totesi puheessaan.

Samalla Hautala kritisoi sitä, miten Suomi asettaa ehdokastaan Euroopan komissaariksi. Suomi on perinteisesti valinnut oman ehdokkaansa pääministeripuolueesta. Hautalan mielestä Euroopan komissaariehdokkaan pitäisi olla eurovaaliehdokkaana itsekin, jotta tämän kannatus tulisi vaaleilla mitatuksi.

-Lähtisin mielelläni itsekin mukaan tällaiseen komissaarikilpaan, Hautala totesi lopuksi.

Hautala on tällä hetkellä toiminut Euroopan parlamentin varapuheenjohtajana. Hän toimii Euroopan parlamentin vihreiden ryhmässä.

Kansanedustaja ja puolueen entinen presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr.) iloitsi kokouksessa Hautalan päätöksestä omassa puheenvuorossaan.

Kataisen puheenjohtajaehdokkuutta spekuloitu

Europarlamenttivaalit järjestetään toukokuussa 2019.

Euroopan komission puheenjohtaja valitaan kärkiehdokasmenettelyllä, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen Euroopan parlamentin ryhmä asettaa oman ehdokkaansa. Komissaari Jyrki Katainen on ollut yksi spekuloitu nimi EPP-ryhmän kärkiehdokkaaksi, mutta Katainen ei ole vielä ilmaissut halukkuuttaan ehdokkuuteen.

EPP-ryhmä aikoo julkistaa oman kärkiehdokkaansa Suomessa tulevana syksynä.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic