Uutiset

Merelle ei nyt pidä mennä, lennot silti aikataulussaan – syysmyrskyn uhkaamilla Kreikan saarilla lomailee parhaillaan tuhansia suomalaisia

Peloponnesoksen alueella sijaitsevassa Argolidassa rannalle ei ollut lauantaina enää menoa, kun Zorbas-myrsky riepotteli ja nosti tulvavesiä.

Merelle suuntautuvat retket perutaan ja kävellessäkin kannattaa olla varovainen, ettei oksia tai muuta irtotavaraa lennä myrskyssä päälle.

Tällaisia ohjeita oppaat ovat jakaneet reilulle 3 500 Kreikassa Aurinkomatkojen kautta lomailevalle suomalaiselle viikonloppuna.

Ohjeet tulevat tarpeeseen, sillä jopa hirmulukemiin yltyvän Zorbas-myrskyn on ennustettu pieksevän Kreikan saaria tänä viikonloppuna.

Esimerkiksi Kreetan saaren läheisyydessä tuulen nopeus voi nousta puuskissa jopa 45 metriin sekunnissa. Sään viheliäisyyttä lisäävät rankat sateet.

Kaikkia Aurinkomatkojen ja Tuin kautta Kreikkaan Suomesta matkustaneita, jotka ovat ilmoittaneet puhelinnumeronsa, on matkanjärjestäjien mukaan varoitettu kovista tuulista tekstiviestillä.

Ilmassa silti aurinkoa ja lämpöä

Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntijan Inka Ikosen mukaan lauantaina alkuiltaan mennessä lomakohteissa on vältytty pahimmalta. Esimerkiksi lennot ovat laskeutuneet ja nousseet normaalin aikataulun mukaan.

– Toki seuraamme tilannetta kaiken aikaa. Turvallisuus edellä mennään.

Tuin mediapäivystäjä Antonia Schroderus kertoo, että myös heidän lentonsa ovat kulkeneet aikataulussa.

– Olemme jatkuvasti yhteydessä kohteessa olevaan henkilökuntaamme. Ainakin Kreetalla oli vielä rauhallista, hän kertoi lauantaina alkuillasta.

Tuilla on suosituimmilla Kreikan saarilla eli Rodoksella ja Kreetalla tällä hetkellä yhteensä reilut 1 500 suomalaismatkustajaa. Lisäksi muutamia satoja matkustajia lomailee pienemmissä kohteissa.

Esimerkiksi Kosin saaren pahin myrsky saavuttanee sunnuntaina aamulla.

– Toisaalta lauantaina iltapäivällä Rodoksella oli pilkahtanut aurinkokin ja lämpötila kipusi 27 asteeseen, Aurinkomatkojen Ikonen kertoo.

Zorbaksen on arvioitu siirtyvän seuraavaksi Turkin riesaksi, tosin hieman lieventyneenä.

– Olemme olleet sen varalta jo yhteydessä Turkkiin ja siellä olevaan henkilökuntaamme, ja tarkistaneet esimerkiksi Antalyaan Tuilla lentäneiden suomalaisten määrän, Schroderus sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic