Uutiset

Merkityt reitit ja aitaukset eivät estä menemästä liian lähelle villieläintä

 

Ranuan eläintarhassa luotetaan siihen, että valvonta, aitaukset ja opastetut kulkureitit pitävät eläintarhan asiakkaat riittävän etäällä vaarallisten eläinten aitauksista.

– Jos asiakkaat pysyvät eläintarhan kulkusilloilla, he eivät joudu vahingoissakaan lähelle vaarallisia eläimiä. Mutta eihän meillä mitään ole aidattu kalterein. Jos joku haluaa sinne (lähelle aitausta) mennä, sinne hän myös pääsee, intendentti Mari Heikkilä sanoo.

Ranuan eläintarhassa asiakkaat voivat katsella eläimiä kulkusilloilta, joita on rakennettu koko tarhan alueelle. Vaarallisimpia eläimiä, kuten jääkarhuja asiakkaat pääsevät katsomaan vain ylhäältä päin.

Tarkasti merkityistä reiteistä ja kulkusilloista huolimatta asiakkaat menevät joskus liian lähelle villieläimiä. Vaaratilanteita tulee muun muassa silloin, kun asiakkaat haluavat kuvata eläimiä liian läheltä.

– Asiakas roikotti kättään villisikojen aitauksen ylitse, kun hän halusi saada lähikuvaa villisiasta. Silloin työntekijämme muistutti, että villisiat ovat melko nopeita eläimiä. Asiakas hoksasi asian sitten itsekin, Heikkilä kuvailee tänään tiistaina sattunutta tilannetta.

Ähtärin eläinpuistossa kaksi sutta kävi 7-vuotiaan pojan kimppuun. Poliisin antamien tietojen mukaan sudet olivat purreet poikaa käteen. Pojan vammat ovat vakavia. Poliisi tutkii tiistaina sattunutta tapaturmaa vammantuottamuksena.

Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Juha Haapaniemi

toteaa sanomalehti Ilkan haastattelussa, että eläintarhojen turvallisuusnormit eivät estä ihmisten pääsyä aitausten viereen, jos vieraat sinne haluavat mennä.

Lehden haastattelussa hän toteaa, että Ähtärin eläinpuiston susiaitauksen viereen ei pääse kuin joko kiertämällä tai kiipeämällä aidan yli.

– Jos halutaan, niin päästään väärille katselualueille tai paikkoihin, jotka eivät ole katselualueita, Haapaniemi sanoo.

Tiistaina sattuneen tapaturman vuoksi eläintarhassa selvitetään muun muassa sitä, onko aitauksen turvallisuutta tarvetta parantaa. Eläintarhassa pohditaan myös sitä, miten poikaa purreiden susien kanssa toimitaan. (Minna Akimo – Lännen Media)

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti