Uutiset

Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias

Väitetyn hyväksikäytön uhri on näyttelijä ja muusikko Jimmy Bennett. Hän näytteli lapsena Argenton roolihahmon poikaa.
Asia Argento kuvattuna Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2018.

Yksi metoo-liikkeen näkyvimmistä hahmoista, italialainen ohjaaja-näyttelijä Asia Argento on hiljentänyt häntä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttäneen miehen yli 330 000 euron maksulla, New York Times kertoo.

Argento oli yksi ensimmäisistä elokuva-alan naisista, joka puhui julkisesti tuottajamoguli Harvey Weinsteinia vastaan. Argento kertoi lokakuussa 2017, että Weinstein oli raiskannut hänet vuosia aiemmin Cannesin elokuvajuhlilla 1997, kun Argento oli 21-vuotias.

New York Timesin mukaan Argento maksoi näyttelijä Jimmy Bennettille, joka syytti Argentoa tapahtumista vuonna 2013, jolloin Argento on Bennetin väitteen mukaan käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväksi.

Bennett on ollut tapahtumahetkellä 17-vuotias ja Argento 37-vuotias.

Kaliforniassa, jossa Bennett väittää Argenton hyväksikäyttäneen häntä, on 18-vuoden suojaikäraja.

Tapahtunut on aiheuttanut Bennettille traumoja, haitannut hänen uraansa ja uhannut hänen mielenterveyttään, Bennettin asianajajat sanovat.

Argento maksoi Bennettin hiljaiseksi New York Timesin mukaan vain joitakin kuukausia sen jälkeen, kun Argento oli kertonut Weinsteinin teoista.

Bennett on entinen lapsitähti, joka näytteli lapsena muun muassa Argenton roolihahmon lasta.

Vuoto paljasti tapauksen

Argenton maksu Bennettille kävi ilmi asiakirjoista, jotka vuodettiin New York Timesille.

Asiakirjat ovat asianajajien välisiä dokumentteja, joissa sovitaan maksun järjestämisestä Bennettille. Niiden aitouden on vahvistanut lehdelle kolme eri henkilöä, jotka olivat mukana maksun järjestämisessä.

New York Times on sanut haltuunsa myös valokuvan, jossa Argento makaa sängyllä yhdessä Bennettin kanssa.

Kuvan luovuttaminen Argentolle oli osa sopimusta, joka kielsi Bennettiä puhumasta tapauksesta.

Argento ei ole toistaiseksi kommentoinut tapausta julkisesti. Myöskään Bennett ei ole vastannut New York Timesin haastattelupyyntöihin.

Argenton raiskauksesta syyttämää Weinsteinia vastaan käydään tällä hetkellä oikeutta seksuaalirikoksista New Yorkissa. Häntä ovat syyttäneet eriasteisista hyväksikäytöistä ja häirinnästä kymmenet naiset.

Weinstein saatetaan tuomita syytteistä jopa 25 vuoden vankeuteen. Aiemmin tänä vuonna Weinsteinin tuotantoyhtiö hakeutui konkurssiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti