Uutiset

Metsähallitus tutkintapyyntöön johtaneista Suomussalmen kiistahakkuista: Liito-oravalle tärkeät paikat säilytettiin

Metsähallitus vakuuttaa, että liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikat rajattiin käsittelyn ulkopuolelle Suomussalmen hakkuissa. Luontojärjestöt ovat jättäneet hakkuista tutkintapyynnön poliisille.

Metsähallitus sanoo käsitelleensä metsää voimassa olevien liito-oravakohteiden käsittelyohjeiden mukaisesti Suomussalmen Pata-ahon Luolavaarassa . Metsähallitus kirjoittaa tiedotteessaan, että tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikat on rajattu käsittelyjen ulkopuolelle.

Lue myös: Tutkintapyyntö poliisille Suomussalmella, luontojärjestöt syyttävät Metsähallitusta liito-oravien kotimetsän hakkuista

Luonnonsuojeluliiton Kainuun piiri ja Ylä-Kainuun luonto ovat jättäneet hakkuista tutkintapyynnön Oulun poliisilaitokselle. Ne pyytävät poliisia selvittämään, onko Metsähallitus hakkuissaan hävittänyt liito-oravien lisääntymispaikkoja ja syyllistynyt siten luonnonsuojelulain määrittelemään luonnonsuojelurikokseen. Luontojärjestöt epäilevät, että hakkuita on tehty Kainuun ely-keskuksen antaman päätöksen vastaisesti.

Metsähallitus toteaa tiedotteessaan, että alueen metsä on noin 150-vuotiasta. Alue on ollut mukana vanhojen metsien inventoinneissa, mutta se ei täyttänyt luontoarvoltaan arvokkaan vanhan metsän kriteerejä. Metsähallitus viittaa luonnonsuojelulain muuttumiseen 2016. Muutoksen seurauksena kohteessa ei enää ole voimassa olevaa ely-keskuksen rajauspäätöstä, vaan toimija eli Metsähallitus vastaa rajauksista. Metsähallitus ei ota enempää kantaa tutkintapyyntöön, vaan toteaa odottavansa ratkaisua asiassa.

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti