Uutiset

Metsäteollisuus toivoo neuvotteluiden jatkuvan Paperiliiton kanssa mahdollisimman pian

Metsäteollisuuden työnantajia edustava Metsäteollisuus ry pitää hyvänä, että Paperiliitto ilmoitti perjantaina valmiudestaan palata neuvottelupöytään.

Paperiliitto ilmoitti keskiviikkona katkaisevansa neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta hyläten samalla Metsäteollisuuden sopimusesitykset, joita työntekijäliitto piti yksipuolisina.

Paperiliitto aloitti perjantaina ylityökiellon, mutta aamupäivällä kokoontunut liiton hallitus ei laajentanut toistaiseksi työtaistelutoimia.

-Olemme luonnollisesti valmiita jatkamaan neuvotteluita ja pyrimme ratkaisemaan tilanteen neuvotteluteitse. Seuraavaa kokoontumista ei ole sovittu, mutta meillä on keskusteluyhteys, ja tänään varmaan ollaan puolin ja toisin yhteydessä, kertoo Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Paperiliiton julistama ylityökielto jatkuu toistaiseksi paperiteollisuuden työehtosopimuksen alaisilla työpaikoilla. Pärssinen ei osannut arvioida missä vaiheessa ylityökielto alkaa vaikuttaa tuotantoon.

-Varmaan joissakin paikoissa nopeammin ja joissakin viiveellä. Seuraamme tilannetta ja jos tuotantohäiriöitä alkaa tulla, niin varmasti tiedotamme niistä, Pärssinen sanoo.

Metsäteollisuuden työehtoneuvotteluissa on kyse muustakin kuin rahasta. Metsäteollisuus ry haluaisi purkaa alihankintatyön käytön rajoituksia paperiteollisuudesta. Toinen työnantajapuolelle tärkeä asia on joulun ja juhannuksen korvausten keventäminen, joka parantaisi yritysten kilpailukykyä.

-Koneiden käyttäminen jouluna ja juhannuksena on työehtosopimuksen määräyksistä johtuen tosi kallista. Osa koneistahan ei sen takia käy jouluna ja juhannuksena, Pärssinen sanoo.

-Olemme olleet halukkaita kehittämään mallia, jolla monta joulua ja juhannusta seisseet koneet saataisiin takaisin käymään, ja siten lisättyä tuotantoa ja tehokkuutta, hän jatkaa.

Paperiliiton hallitus peräänkuulutti perjantaina ”asiallisia ja tasapuolisia” neuvotteluita. Liiton mielestä tulevassa työehtosopimuksessa tulee näkyä myös Paperiliiton tavoitteet.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti