Uutiset

Metso Minerals ja Outotec ilmoittivat yhdistymisestä – uuden yhtiön liikevaihto arviolta neljä miljardia

Uuden kivenmurskausteollisuuden alalla toimivan yhtiön nimeksi tulee Metso Outotec.
Pekka Vauramo siirtyi Finnairin johdosta Metson toimitusjohtajaksi vuonna 2018. Nyt hänestä tulee Metso Outotecin toimitusjohtaja.
Pekka Vauramo siirtyi Finnairin johdosta Metson toimitusjohtajaksi vuonna 2018. Nyt hänestä tulee Metso Outotecin toimitusjohtaja.

Kakso isoa pörssiyhtiötä, Metso ja Outotec ovat sopineet yhdistävänsä Metso Mineralsin ja Outotecin. Yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee Metso Outotec. Yhtiöt ilmoittivat yhdistymisestään torstaiaamuna.

Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Metson nykyinen toimitusjohtaja Pekka Vauramo. Outotecin nykyisestä toimitusjohtajasta Markku Teräsvaarasta tulee puolestaan Metso Outotecin varatoimitusjohtaja. Toiseksi varatoimitusjohtajaksi sekä talous- ja rahoitusjohtajaksi nimitetään Eeva Sipilä.

Metso Outotec tarjoaa prosessiteknologiaa, laitteita ja palveluja mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden aloille

– Outotecin ja Metson yhdistyminen on merkittävä merkkipaalu kummankin yhtiön historiassa ja Outotecin strategisessa kehityksessä. Olen innoissani niistä hyödyistä, joita yhdistymisen tuoma suurempi koko ja yhdistetyt vahvuudet tuovat asiakkaille, työntekijöille ja viime kädessä osakkeenomistajille, Teräsvaara kommentoi yhdistymistä tiedotteessa.

”Hyvin toisiaan täydentäviä”

Yhdistymistä perustellaan muun muassa sillä, että yhtiöt ovat ”hyvin toisiaan täydentäviä”. Yhtiöiden yhdistetty liikevaihto vuonna 2018 oli 3,9 miljardia euroa.

Metso Outotecin arvellaan tuottavan 100 miljoonan euron vuotuiset kustannussynergiat ennen veroja ja vähintään 150 miljoonan euron vuotuiset liikevaihtosynergiat.

Yhdistymisen ulkopuolelle jää Metso Flow Control, josta tulee virtauksensäätöön keskittyvä, Neles-nimellä toimiva listayhtiö, jonka vuoden 2018 liikevaihto oli 593 miljoonaa euroa.

Metso Outotecin kerrotaan hyödyntävän molempien yhtiöiden vahvuuksia, kuten teknologia ja tutkimus- ja kehitystyötä ja prosessiosaamista.

– Metso Outotec hyötyy vahvasta vapaasta kassavirrasta ja vakaasta pääomarakenteesta, ja se tähtää Metson nykyisen luottoluokituksen kanssa linjassa olevaan investment grade -tason luottoluokitukseen, tiedotteessa kerrotaan.

Metso Outotecin pääkonttori tulee sijaitsemaan Helsingissä ja sen listaus Nasdaq Helsingissä jatkuu.

Yhdistyminen toteutetaan Metson osittaisjakautumisella siten, että kaikki Metso Mineralsiin liittyvät varat ja vastuut siirtyvät Outotecille Metson osakkeenomistajille annettavia Outotecin uusia osakkeita vastaan.

Outotecin osakkeenomistajien osakeomistukset Outotecissa säilyvät ennallaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti