Uutiset

Metson ja Outotecin fuusio vähentää työpaikkoja: "Vähentyvät työpaikat ovat hyvin isolta osin hallinnollisia"

Suomalaiset suuryhtiöt Metso ja Outotec yhdistyvät. Metso Outotec on toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan yksi alansa suurimmista.
Metso Outotecillä riittää kilpailijoita 4,2 miljardin liikevaihdosta huolimatta. Kuvituskuva. Kuva: Toni Repo
Metso Outotecillä riittää kilpailijoita 4,2 miljardin liikevaihdosta huolimatta. Kuvituskuva. Kuva: Toni Repo

Konepajayhtiö Metso Minerals ja kaivosteknologia-alan yritys Outotec muodostavat jättiyrityksen Metso Outotecin. Fuusion tuloksena työpaikkoja tullaan vähentämään, sillä kahdella yrityksellä ei voi olla montaa hallinnollista elintä.

– Vähentyvät työpaikat ovat hyvin isolta osin hallinnollisia. Tarkkoja suunnitelmia ei ole vielä tehty, kertoo entisen Metson, nykyisen Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Kaupan ulkopuolelle jää venttiililiiketoimintaa harjoittava Metso Flow Control, joka työllistää 3 000 työntekijää.

Vauramon mukaan venttiilitoimintojen eriyttäminen voi lisätä tarvetta vahvistaa organisaatiota. Tämä voi tarkoittaa työpaikkojen lisääntymistä.

Pidemmällä aikavälillä työpaikkoja saattaa tulla myös uuteen yritykseen lisää.

– Pidemmällä tähtäimellä tarvitsemme lisää työntekijöitä. Teknillisen alan työntekijöitä tarvitaan ja olemme valmiita myös kouluttamaan.

Metso Mineralsilla ja Outotecilla on ympäri maailman yhteensä 15 630 työntekijää. He edustavat lähes sataa kansalaisuutta.

– Yrityksemme profiili on sellainen, että pystymme houkuttelemaan työntekijöitä joka puolelta maailmaa. Kansainvälistymme sisältä päin, Vauramo kertoo.

Suurimmat muutokset vasta edessäpäin?

Torstaisessa tiedotustilaisuudessa Vauramo kertoi, että yhdistymisen myötä Metso Outotecistä tulee yksi maailman johtavista ja suurimmista mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden alan yrityksistä.

Kilpailijoita riittää globaalisti silti.

– Olemme yksi suurimpia omassa teollisuuden alassamme. Samalla toimialalla löytyy muun muassa tanskalainen FLSmidth, saksalainen ThyssenKrupp ja ruotsalainen Sandvik, Vauramo toteaa.

Metso Outotecin liikevaihto on yhtiöiden viimevuotisen tuloksen perusteella jopa 4,2 miljardia euroa. Liikevaihtoon on laskettu myös Metson kesäkuussa ostaman, kanadalaisen liikuteltavien murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajan, McCloskeyn liikevaihto.

Tällä hetkellä uusi yritys keskittyy Vauramon mukaan Metson, Outotecin ja McCloskeyn yhteen sulauttamiseen.

Lähitulevaisuuden suunnitelmia toki yritykseltä löytyy. Vauramo kertoo, että yritys jatkaa tehdaspaikan etsimistä Tampereelta.

Tulevaisuudessa häämöttää etenevä digitalisaatio mahdollisuuksineen ja haasteineen. Metso Outotecillä on Vauramon mukaan hanke digitalisaatioon liittyen.

– Näen kuitenkin, että suurimmat muutokset ovat vasta edessäpäin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti