Uutiset

Microsoft: Ulkomaiset hakkeriryhmät yrittävät häiritä Donald Trumpin ja Joe Bidenin kampanjoita

Venäläisten, kiinalaisten ja iranilaisten kyberhyökkäysten kohteena ei ole tiettävästi ollut Yhdysvaltain vaalijärjestelmä.
Ulkomaiset hakkerit ovat yrittäneet häiritä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyviä henkilöitä ja organisaatioita. Kuva: Sanchai Khudpin / Mostphotos
Ulkomaiset hakkerit ovat yrittäneet häiritä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyviä henkilöitä ja organisaatioita. Kuva: Sanchai Khudpin / Mostphotos

Venäjään, Kiinaan ja Iraniin linkittyneet hakkerit yrittävät häiritä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyviä henkilöitä ja organisaatioita, kertoi teknologiajätti Microsoft torstaina. Kyberhyökkäykset ovat kohdistuneet sekä presidentti Donald Trumpin että demokraattiehdokkaan Joe Bidenin kampanjoihin.

Yhdysvaltain vaaleihin kohdistuva häirintä on ollut jo aiemmin tiedossa, mutta teknologiayritys toi uutta tietoa ja vahvistusta asiasta. Esimerkiksi venäläisten häirintäyritykset ovat kehittyneet verrattuna vuoteen 2016.

Microsoftin asiakasturvallisuuden varajohtaja Tom Burt kertoi Reutersin mukaan, että tämän vuoden aikana sama taho, joka murtautui Hillary Clintonin kampanjasähköpostiin vuonna 2016, on yrittänyt murtautua rebublikaanien ja demokraattien poliittisten neuvonantajien sähköpostitileille. Hakkerien kohteena on ollut myös esimerkiksi kampanjoihin yhteydessä olevia ajatushautomoja.

Häirinnän takana oleva venäläinen Fancy Bear -ryhmä on yhdistetty Venäjän sotilastiedusteluun. Ryhmän kohteena on ollut yli 200 organisaatiota, joista osa liittyy Yhdysvaltain vaaleihin ja osa eurooppalaisiin poliittisiin toimijoihin.

Yhdysvaltalaisen mediayhtiön CNN:n mukaan hyökkäysten kohteena ei ole ollut äänestysjärjestelmiin liittyvät toimijat.

Hakkerointiyritykset ovat lisääntyneet

Yrityksen mukaan kiinalaiset hakkerit ovat kohdistaneet hyökkäyksensä Bidenin kampanjaan, ja iranilaisten kohteena on ollut Trumpin kampanja ja siihen liittyviä henkilöitä. Iraniin yhdistetyt hakkerit ovat jo aiemmin yrittäneet häiritä Trumpin kampanjaa.

Yrityksen raportin mukaan suurin osa kyberhyökkäyksistä ei ole onnistunut.

Ulkomaisten tahojen hakkerointiyrityksen ovat Burtin mukaan lisääntyneet, kun Yhdysvaltain marraskuun alussa pidettävät presidentinvaalit lähestyvät.

– Toiminta, josta ilmoitimme tänään, osoittaa, että ulkomaiset ryhmät ovat tehostaneet yrityksiä sekaantua vuoden 2020 vaaleihin, kuten on ollut odotettua, Burt sanoi.

Elokuussa Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset kertoivat, että Venäjä, Kiina ja Iran yrittävät sekaantua Yhdysvaltain vaaleihin. Venäjän häirintä on kohdistunut erityisesti Bidenin kampanjaan, kun taas Kiinan ja Iranin yrityksenä oli vaikeuttaa Trumpin vaalivoittoa.

Uusimmat

Fingerpori

comic