Uutiset

Miekkailija on riipaiseva kuvaus pienen kansan oikeudesta vapauteen

Miekkailija

Miekkailu on porvarillista hapatusta 1950-luvun Neuvostoliitossa – rappiojäänne ajalta, jolloin herra sorti työläistä. Se yksin riittää tekemään virolaisesta Edelistä (Märt Avandi) epäilyttävän, mutta Haapsalun koulun opettajan jäljillä on myös KGB. Ohjaaja Klaus Härö ja käsikirjoittaja Anna Heinämaa sovittivat tositarinasta riipaisevan kuvauksen yksilön ja pienen kansan oikeudesta vapauteen. Ensiesitys. (Suomi/Viro 2015)

TV1 sunnuntai 26.11. klo 21.05

Gone Baby Gone

Ben Affleckin elokuva on rikosjännäri, mutta lajille tyypillinen uho ja tulivoima eivät jyrää päällimmäisinä. Pikemminkin tuska ja voimattomuus elämästä, jossa ei ole mitään reilua. Ohjaajan pikkuveli Casey Affleck esittää yksityisetsivää, joka tyttöystävänsä (Michelle Monaghan) kanssa etsii narkkariäidin kadonnutta pikku tytärtä. Bostonin kaupungin pimeälle puolelle kuljetaan Dennis Lehanen romaanin pohjalta. (USA 2007)

Sub sunnuntai 26.11. klo 21.00

Äiti ja minä

Guillaume Gallienne ohjasi omasta näytelmästään elokuvan, jossa pudotellaan näppäriä huomioita sukupuolesta, minuudesta ja kansallisuudesta. Kiveen hakatuissa raameissa ei olla. Ohjaaja esittää itse sekä dominoivaa ketjupolttajaäitiä että tämän poikaa, jolla on täysi työ selvittää, minkälaisesta kaapista hänen olisi määrä tulla ulos. Ranskalainen huumorintaju ei tässäkään tapauksessa esittele hienostuneisuuttaan. (Ranska 2013)

Yle Teema & Fem sunnuntai 26.11. klo 23.25

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti