Uutiset

Mielenosoittajat pääsevät paikalle kuljetusalan lakosta huolimatta

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n tukilakko sulkee käytännössä koko Suomen bussiliikenteen 2. helmikuuta perjantaina. Miten itse mielenosoittajat pääsevät maakunnista Helsinkiin SAK:n työttömyysturvan aktiivimallia vastustavaan mielenilmauspäivään?

-SAK:n sekä liittojen ja ammattiosastojen toimesta on järjestetty yhteiskuljetuksia tilausbusseilla, AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vastaa tekstiviestillä.

SAK:n aluetoimistot järjestävät 2. helmikuuta bussikuljetuksia Helsinkiin ympäri Suomea. Kuljetukset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, mutta niihin on ilmoittauduttava etukäteen.

Osa AKT:n sopimusaloista keskeyttää perjantaina työnsä poliittisen mielenilmauksen vuoksi. Keskeytys ei kuitenkaan koske linja-autoalan tilausajoliikennettä eikä siten SAK:n aluetoimistojenkaan kuljetuksia.

Mielenilmauksen ulkopuolella ovat linja-autojen tilausajot, avoimet koulukuljetukset, vammaiskuljetukset sekä ruokakuljetukset esimerkiksi vanhuksille, kouluihin ja päiväkoteihin.

Suurin osa pääkaupunkiseudun julkisesta liikenteestä on pysähdyksissä perjantaina. SAK järjestää parhaillaan vaihtoehtoisia kuljetuksia Senaatintorille eri puolilta pääkaupunkiseutua. Reitit ja aikataulut mielenosoitusbusseihin varmistuvat myöhemmin.

SAK kehottaa jäseniään etsimään Helsingissä myös sopivia kimppakyytejä mielenosoitukseen. Senaatintorin mielenilmaukseen suuntautuvia kimppakyytejä varten on perustettu tapahtumasivu Facebookissa.

 

Näiltä paikkakunnilta lähtee busseja mielenilmaukseen

SAK:n nettisivuilta selviää, että bussikuljetuksia Helsingin mielenilmaukseen lähtee Hämeessä ja Uudeltamaalta Hämeenlinnasta, Lahdesta, Hangosta ja Jokioisista.

Pohjanmaalta lähtee kaksi tilausbussia Helsingin suuntaan Vaasasta ja Kokkolasta. Keski-Suomesta lähtee yhteensä kuusi linja-autoa mielenosoitukseen: Jyväskylästä, Äänekoskelta ja Saarijärveltä.

Pohjois-Suomesta mielenosoitukseen matkataan kolmella tilausautolla Oulusta, Rovaniemeltä ja Kajaanista. Mielenosoitukseen pääsee myös Iisalmen ja Joensuun suunnasta. Bussit kulkevat esimerkiksi Kuopion kautta.

Satakunnassa mielenosoitusbussit lähtevät Raumalta, Porista ja Kankaanpäästä. Varsinais-Suomessa busseja lähtee Turusta, Salosta, Uudestakaupungista ja Loimaalta. Etelä-Savosta bussit matkaavat mielenosoitukseen Mikkelistä, Juvalta, Haukivuorelta, Savonlinnasta ja Pieksämäeltä.

Bussilla mielenilmaukseen pääsee myös Imatralta, Kotkasta, Haminasta ja Kouvolasta. Tampereen bussit mielenilmaisuun lähtevät Keskustorin laidalta. SAK:n Sastamalan seudun paikallisjärjestö järjestää linja-autokuljetuksen Vammalan torilta.

Monet tilausbussit pysähtyvät matkan varrella useilla paikkakunnilla ottamassa lisää mielenosoittajia kyytiin.

SAK vastustaa mielenilmauksella vuoden alussa voimaan astunutta työttömien aktiivimallia perjantaina 2. helmikuuta. AKT ja Rakennusliitto ilmoittivat viime viikolla tukevansa mielenilmausta poliittisilla lakoilla. Mielenosoitustapahtuma alkaa kello 11 Helsingin Senaatintorilla.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic