Uutiset

Mielenosoituksissa vaadittu ääntenlaskennan jatkamista – Arizonassa Trumpin kannattajat moittivat Fox Newsin ennustetta

Minneapolisissa mielenosoittajat katkaisivat valtatien liikenteen.
Yhdysvalloissa ihmiset ovat kokoontuneet kaduille eri puolilla maata vaatimaan presidentinvaalien ääntenlaskun jatkamista sen jälkeen, kun istuvan presidentin Donald Trumpin kampanjatiimi on vaatinut sen lopettamista useissa vaa'ankieliosavaltioissa. Kuva: EPA

Yhdysvalloissa ihmiset ovat kokoontuneet kaduille eri puolilla maata vaatimaan presidentinvaalien ääntenlaskun jatkamista sen jälkeen, kun istuvan presidentin Donald Trumpin kampanjatiimi on vaatinut sen lopettamista useissa vaa’ankieliosavaltioissa. Ääntenlaskun jatkamista ovat vaatineet erityisesti demokraattien kannattajat.

Arizonan Phoenixissa kaduilla ovat kuitenkin olleet Trumpin kannattajat, Guardian-lehti kertoo. Sen mukaan mielenosoittajat parjasivat esimerkiksi Fox Newsiä, joka on ennustanut demokraattien Joe Bidenille voittoa osavaltiossa. Ääntenlasku on Arizonassa yhä kesken, ja osa suurista medioista ei ole vielä antanut siitä tulosennustetta.

Yleensä Fox Newsiä on pidetty Trumpille myötämielisenä mediana.

Washington Postin mukaan Phoenixissa oli liikkeellä kymmeniä Trump-mielisiä protestoijia. Yksi mielenosoittajista sanoi, että kyse on reilujen ja rehellisten vaalien puolustamisesta, lehti kertoo.

Guardianin mukaan Trumpin kampanjatiimi suhtautuu ristiriitaisesti ääntenlaskun jatkamiseen eri osavaltioissa. Arizonassa, jossa Bidenin johto on kaventumassa, ääntenlaskua pitäisi kampanjan mukaan jatkaa. Osavaltioissa, joissa Bidenin äänimäärä uhkaa Trumpin johtoasemaa, lasku puolestaan halutaan lopettaa.

Tiellä satoja mielenosoittajia

Mielenosoituksia ääntenlaskun jatkamisen puolesta on ollut muun muassa Texasin Dallasissa, Oregonin Portlandissa ja Michiganin Detroitissa, jossa liikkeellä oli oikeistohenkisiä koronavirusrajoitusten vastustajia, Guardian kertoo.

Washington Post puolestaan kertoo mielenosoittajien katkaisseen valtatie 94:n liikenteen Minnesotan Minneapolisissa myöhään keskiviikkona paikallista aikaa.

Lehden mukaan liikkeellä oli satoja Trumpia vastustavia mielenosoittajia, jotka olivat huolissaan myös siitä, että edes Bidenin voitto ei toisi kaivattuja muutoksia. Kokoontumisen taustalla oli esimerkiksi ammattiliittojen sekä rasismia vastustavan Black Lives Matter -liikkeen aktiiveja.

Paikallisen Fox 9 -kanavan mukaan osavaltion poliisi sanoi alkavansa pidättää valtatielle kerääntyneitä ihmisiä.

Jo viisi kuukautta jatkunut laaja Black Lives Matter -liikehdintä sai alkunsa juuri Minneapolisissa, kun musta George Floyd kuoli poliisin pidättäessä häntä toukokuun lopulla.

Laajoja Trumpia vastustavia mielenosoituksia on ollut myös muun muassa Washingtonissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic