Uutiset

Mies ja kolmevuotias lapsi kuolivat nokkakolarissa Sodankylässä – talvikeli on yleisin ulkomaalaisten onnettomuuksien aiheuttaja

Yhdeksän päivän sisään sattui jo toinen vakava liikenneonnettomuus, jossa kuoli Venäjän kansalaisia. Ajokulttuurissa ei tilastojen mukaan ole eroa.

Kaksi ihmistä kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Nelostiellä Sodankylän pohjoispuolella maanantaina aamupäivällä.

Onnettomuus sattui, kun Venäjälle rekisteröityä henkilöautoa kuljettanut mies lähti ohittamaan pohjoisen suuntaan matkalla ollutta rekkaa ja törmäsi vastaan tulleeseen rekkaan. Henkilöauton kuljettaja ja autossa matkustanut kolmevuotias lapsi kuolivat. Henkilöautossa oli heidän lisäksi myös kolme muuta matkustajaa, jotka loukkaantuivat kolarissa. Kahden vammat ovat vakavia.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Nelostiellä Purnumukasta 12,7 kilometriä pohjoiseen. Nelostie oli onnettomuuden vuoksi pitkään suljettuna ja avattiin liikenteelle noin kello 14.

Toinen venäläisten henkiä vaatinut onnettomuus reilun viikon sisällä

Suomessa on lyhyen ajan sisään sattunut kaksi vakavaa liikenneonnettomuutta, joissa on ollut mukana Venäjän kansalaisia. Kolme ihmistä kuoli henkilöauton törmättyä jäteauton keulaan Nelostiellä Haukiputaalla lauantaina 29. joulukuuta.

Ikävästä sattumasta ei ole syytä vetää johtopäätöksiä. Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo, ettei venäläisten ajokulttuuri näytä tilastojen valossa poikkeavan suomalaisesta.

Ihalainen kertoo, ettei ulkomaalaisille Suomessa sattuneista kuolonkolareista nouse esille mitään yksittäistä kansakuntaa esille. Sen sijaan maantieteellä näyttäisi olevan osuutensa onnettomuuksissa.

– Etelästä tulevia meidän talviset olosuhteet pääsevät toisinaan ihan oikeasti yllättämään. Olosuhteet, kuten vaikkapa tienpinnan liukkaus, on osattava ottaa huomioon, mutta kaikilla ei siitä ole kokemusta, Heikki Ihalainen sanoo.

Ihalaisen mukaan suomalaisessa ja venäläisessä raskaassa liikenteessä on vielä eroa.

– Raskaan liikenteen puolella kalusto on huonokuntoisempaa kuin suomalainen, mutta sekin on parantunut paljon. Talvirengaspakko vei kehitystä hyvään suuntaan, Heikki Ihalainen kuvailee.

Myös nopeus pysyy Suomen teillä lainmukaisena, eikä ylinopeussakkoja kirjoiteta venäläisille sen useammin kuin muillekaan. Jos valvontakamera tallentaa venäläisen auton ajamassa ylinopeutta Suomen maanteillä, sakko odottaa ajoneuvolla liikkuvaa rajanylityspaikalla.

– Venäläiset maksavat sakkonsa hyvin säntillisesti. Jos sakko on jäänyt maksamatta, ei voi saada viisumia, Ihalainen sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic