Uutiset

Mies puukotti pientä tytärtään päähän tämän äidin silmien edessä — Syyttäjä: Mies tappoi lapsen, koska ei saanut tämän huoltajuutta

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta pienen tyttärensä murhasta. Syytelistalla on myös muita lapseen ja tämän äitiin aiemmin kohdistuneita rikoksia.

Syyttäjän mukaan mies tappoi tahallisesti 3-vuotiaan tyttärensä viime marraskuussa Porvoossa iskemällä tätä kolme kertaa isolla veitsellä päähän. Teko tapahtui lapsen äidin nähden.

-Mies tappoi lapsensa, koska ei saanut tätä huoltajuutta. Mies tappoi täysin puolustuskyvyttömän tyttärensä tämän äidin silmien edessä, kuvaili syyttäjä Jukka Haavisto oikeudessa.

Mies on Ranskan kansalainen.

Syyttäjän mukaan henkirikoksen taustalla oli vanhempien riitaisa ero ja huoltajuuskiista. Vanhemmat erosivat vuoden 2017 alussa. Nainen oli yrittänyt erota miehestä jo pitkään ja hakenut miehen häätöä kodistaan oikeuden kautta jo puolta vuotta aiemmin.

Kun mies joutui lähtemään perheen kodista vuoden 2017 alussa oikeuden päätöksellä, mies pahoinpiteli ex-kumppaninsa.

Puoli vuotta eron jälkeen kesäkuun alussa isä kaappasi pienen tyttärensä vastoin tämän äidin tahtoa, hankki lapselle passin Ranskan suurlähetystön kautta äidin tietämättä ja vei tämän ulkomaille.

Äiti lähti lapsen perään Karibialle ja onnistui hakemaan lapsen takaisin puolentoista kuukauden kuluttua kaappauksen alkamisesta. Pian tämän jälkeen mies kertoi Ranskassa asuvalle kaverilleen, että tappaa tyttärensä, tämän äidin ja itsensä, jos oikeus määrää lapsen huoltajuuden äidille.

Nainen sai tietää tapahtumasta miehen veljeltä.

Syyskuun alussa käräjäoikeus määräsi lapsen äidille. Pari viikkoa oikeuden päätöksen jälkeen mies tunkeutui lapsensa ja tämän äidin asuntoon näiden poissa ollessa ja piiloutui sängyn alle. Poliisit joutuivat poistamaan miehen asunnosta.

Useita kertoja eron ja huoltajuusprosessin aikana ex-kumppaniaan turvakotiin lapsensa kanssa paennut nainen haki lähestymiskieltoa miehelle ja sai sen.

Mies ei kuitenkaan luovuttanut. Hän lähetteli ex-kumppanilleen viestejä, joissa kertoi, että tämä tulisi avaamaan silmänsä liian myöhään.

Marraskuun 13. päivä nainen oli viemässä lastaan päiväkotiin. Mies odotti ulkona ja otti lapsen väkisin tämän äidiltä. Mies uhkasi naista väkivallalla.

Paikalle tuli kaksi naisen naapuria. Mies lähti kuljettamaan tytärtään läheiseen leikkipuistoon ja nainen seurasi naapuriensa kanssa miestä soittaen samalla hätäkeskukseen.

Mies puukotti lasta kolme kertaa suurella veitsellä päähän. Mies lopetti väkivallan vasta, kun poliisi taklasi hänet ja lopetti toiminnan.

Pieni tyttö menehtyi vakaviin aivovammoihin ambulanssissa matkalla sairaalaan.

Mies myöntää tapon mutta kiistää murhan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic