Uutiset

Mikko Kärnä (kesk.) haluaa, että viranomaiset kertovat koko totuuden – "Veropetoksen takia ei lennetä matalalentoa"

Entinen rajaupseeri sanoo, että rajavartiolaitoksen valvontalentokoneen ja venekaluston käyttö kertoo sukellusvenejahdista.
Keskustan varakansanedustaja Mikko Kärnä pelkää, ettei KRP kerro kaikkea Turun saariston operaatiosta.

Keskustan lappilainen varakansanedustaja Mikko Kärnä pelkää, että keskusrikospoliisin Turun saaristossa tekemästä operaatiosta vaietaan niin kuin Inarijärven ohjus -tapauksesta vuonna 1984.

– KRP:llä on tiedotusvastuu, ja heidän pitäisi puhua asioista niin kuin ne ovat. Vaikeista asioista pitää pystyä puhumaan, Kärnä painottaa.

Inarinjärven ohjuksella hän viittaa Suomen viranomaisten niukkasanaisuuteen ja tiedotuksen hitauteen, kun neuvostoliittolainen ohjus harhautui Suomen puolelle.

Silloin myös epäiltiin, että suomalaiset pyrkivät selittämään asian Neuvostoliitolle parhain päin.

– Airiston Helmen tapaus on esimerkki naapurimaamme kyvystä ja valmiudesta vaikuttaa tarvittaessa myös sotilaallisesti Suomen tilanteeseen. Se on äärimmäisen huolestuttavaa.

Matalalentoa veropetoksen takia?

Kärnä kuuli jo etukäteen KRP:n jättioperaatiosta.

– Sain viime viikolla tiedon operaatiosta luotettavalta lähteeltäni puolustusvoimista.

Kärnä on entinen rajaupseeri.

Hän toteaa, ettei veropetoksen takia lähdetä lentämään matalalentoa saaristossa.

– Noin mittavaan operaatioon ei ryhdytä ilman tarkoitusta. Rajavartiolaitoksen valvontalentokoneen ja venekaluston käyttö kertoo sukellusvenejahdista.

Hänen mukaansa asian taustalla on jotain paljon huolestuttavampaa. Hän sanoo, että Airiston Helmen tutkinnassa on kyse alueella havaitusta tutkakalustosta.

– Lisäksi aluetta on muokattu sotasatamaksi, jossa voidaan huoltaa Venäjän Itämerellä operoivia sukellusveneitä.

Kärnä peräänkuuluttaa totuutta

Kärnä haluaa, että viranomaiset kertovat totuuden tapauksesta, jotta ihmiset voivat itse muodostaa käsityksensä tapahtuneesta.

– Airiston Helmen ydinhenkilöillä on vahvat yhteydet Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:hen, eli entiseen KGB:hen. Tähän asiaan ei voida suhtautua olankohautuksella.

Kärnä toteaa, että ulkomaalaisten yksityishenkilöiden sekä yritysten maakaupat strategisesti tärkeillä alueilla on estettävä tulevaisuudessa.

Hänen mielestään valtion pitäisi myös pakkolunastaa itselleen takaisin sellaiset alueet, jotka ovat jo joutuneet kauppojen kohteeksi.

– Hyvä, että maakauppa-asia on vihdoin puolustusministeriössä vireillä.

Uusimmat

Fingerpori

comic