Uutiset

Miljardien rahti seisoo laivoissa, kun Suezin kanava pysyy tukossa

Poikittain kanavassa oleva 400-metrinen Ever Green -alus on aiheuttanut jo yli 200 laivan liikenneruuhkan kanavan molempiin päihin. Kuva: EPA

Egyptissä hinaajat ja kaivurit ovat jatkaneet työtä saadakseen irti Suezin kanavaa jo neljättä päivää tukkivan konttialuksen. Poikittain kanavassa oleva 400-metrinen Ever Green -alus on aiheuttanut jo yli 200 laivan liikenneruuhkan kanavan molempiin päihin.

Lloyd’s List -yhtiön mukaan Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä seisoo nyt rahtia yli kahdeksan miljardin euron arvosta.

Tukos on pakottanut suuret merikuljetusyhtiöt harkitsemaan laivojensa ohjaamista noin pari viikkoa pidempään kestävälle reitille Afrikan eteläkärjen ympäri.

Lloyd's List -yhtiön mukaan Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä seisoo nyt rahtia yli kahdeksan miljardin euron arvosta.
Lloyd’s List -yhtiön mukaan Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä seisoo nyt rahtia yli kahdeksan miljardin euron arvosta. Kuva: EPA Lloyd’s List -yhtiön mukaan Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä seisoo nyt rahtia yli kahdeksan miljardin euron arvosta. Kuva: EPA

Fingerpori

comic