Uutiset

Minea sai lapsen ja oman golfakatemian – myös pelaajaura jatkuu

Minea Blomqvist-Kakko perusti yhdessä miehensä kanssa golfakatemian. Puheet uran jäähdyttelystä Suomen menestynein naisgolfari kiistää.
Golf-ammattilaiset ja pariskunta Minea Blomqvist-Kakko ja Roope Kakko pitivät tiedotustilaisuuden ravintola Mamma Rosassa. Mukana tilaisuudessa oli myös viiden viikon vanha Kaapo-poika. KUVA: Joel Maisalmi

Suomen kaikkien aikojen menestynein naisgolfari Minea Blomqvist-Kakko synnytti 34 päivää sitten toisen lapsensa, mutta nyt hän huseeraa jo Pickala Golfin tiedotustilaisuuden keskipisteenä helsinkiläisessä ravintolassa.

Tilaisuuden uutinen on se, että Blomqvist-Kakko ja hänen niin ikään golfia ammatikseen pelaava miehensä Roope Kakko ovat perustaneet nimeään kantavan golfakatemian, Minni & Roope Golf Schoolin.

Kaapo-vauva on mukana menossa.

– Onneksi Kaapo on ollut ainakin toistaiseksi helppo lapsi. Olen ehtinyt osallistua akatemian suunnitteluun ja lanseeraukseen, Blomqvist-Kakko hymyilee.

Hän elää todellisia ruuhkavuosia, sillä oma kilpaurakin jatkuu – seuraava kilpailu on ohjelmassa mahdollisesti jo marraskuussa.

– Minun oli tarkoitus osallistua marras-joulukuussa Espanjassa, Dubaissa ja Abu Dhabissa käytäviin kisoihin. Nyt Dubain ja Abu Dhabin kisat on siirretty kuitenkin ensi vuoden puolelle. Täytyy vielä miettiä, kannattaako minun aloittaa valmistautuminen yhtä kilpailua varten.

– Yhtään swingiä en ole kesäkuun jälkeen käytännössä lyönyt.

Ettei yhtäkö olisi liian yksinkertainen, hän aikoo myös osallistua mahdollisuuksien mukaan akatemian toimintaan. Päävastuu valmennuksesta on toki muilla.

 

”Haluan siirtää tietoa eteenpäin”

Akatemian vastuuopettajana työskentelee Tommi Laitto ja -valmentajana Tuomas Tuovinen. Kilpavalmentajana toimii pariskunnan pitkäaikainen valmentaja Timo Rauhala.

– Unelma omasta golfkoulusta on kypsynyt jo jonkin aikaa. Olen itse saanut aina huippuvalmennusta ja haluan siirtää sitä tietoa eteenpäin, Blomqvist-Kakko sanoo.

Roope Kakko on mukana vain taustalla. Hän keskittyy jatkossakin pelkästään pelaamiseen.

– Roope kilpailee maailman huipulla ja haluan antaa hänelle rauhan keskittyä siihen. Oma kilpaurani on ainakin toistaiseksi Euroopassa.

Blomqvist-Kakko, 33, kiistää kuitenkin mielleyhtymät jäähdyttelystä.

– Golf on siitä hieno laji, että kaikkea ei ole pakko saavuttaa nuorena. Minulla on vielä hyviä kilpailuvuosia edessä. Olympiakisat ovat yksi tulevaisuudentavoitteistani.

 

Jouluksi Jenkkeihin

Pariskunnan koti on Espoossa ja siellä Elmeri-esikoinen käy peruskoulun toista luokkaa. Jouluna perhe suunnittelee lähtevänsä pariksi kuukaudeksi Yhdysvaltoihin, Orlandon tuttuihin maisemiin.

– Olimme siellä viime talvenakin pari kuukautta ja Elmeri sai kotiopetusta. Näin on tarkoitus nytkin toimia. Minun ja Roopen vanhemmat ovat sataprosenttisesti tukenamme, ilman heitä tämä ei olisi mahdollista, Blomqvist-Kakko kiittelee.

Uusimmat

Fingerpori

comic