Uutiset

Ministeri Leppä: avustajan potkuissa oli kysymys vain luottamuksesta – "En kyllä tunnista itseäni sovinistiksi"

Potkut saanut erityisavustaja Satu-Marja Tenhiälä syytti Iltalehdessä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää (kesk.) sovinismista. Leppä antoi Tenhiälälle potkut maaliskuussa.

-Pitää reilusti sanoa, että en kyllä tunnista itseäni sovinistiksi. Se on selvä. Olen saanut sellaisen kotikasvatuksen, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Kaikkia kohdellaan samalla lailla ja ollaan kohteliaita, Jari Leppä sanoo Lännen Medialle.

Ministerin mukaan erityisavustajan työ on luottamustehtävä, joka pohjautuu ainoastaan luottamukseen ministerin ja erityisavustajan välillä. Leppä korostaa, että luottamusta joko on tai sitä ei ole.

Luonnonvara-asioista vastannut erityisavustaja Tenhiälä sai potkut seitsemän kuukauden työsuhteen jälkeen.

-Nyt on päädytty tähän, että hän ei enää tehtävässä jatka. En halua avata yksityiskohtia, koska ne ovat työntekijän ja työnantajan välinen asia. Tenhiälä on kova ammattilainen ja kansainvälinen.

Jari Leppä muistuttaa, että hänellä on ollut esimiehinä, läheisinä työkavereina ja avustajina paljon naisia työuran aikana.

-Minulle osaaminen ja luottamus on kaikkien tärkein asia. Sukupuolella ei ole mitään väliä.

Iltalehti haastatteli Tenhiälän lisäksi myös muita Jari Leppään työtehtävissä tutustuneita. Heidän mukaansa Lepän puheita voidaan luonnehtia niin, että ne eivät aina ole sopivia tasa-arvon kannalta.

-En tunnista sitä. En halua käyttäytyä sillä tavalla. Olen saanut sellaiset opit kasvatuksessa ja niitä samoja oppeja vien eteenpäin oman tyttäreni osalta, Leppä vastaa syytöksiin.

Ministeri haluaa toivottaa Tenhiälälle onnea ja menestystä elämässä kaikella tavalla.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic