Uutiset

Ministeri Leppä perustelee avustajan erottamista: "Olen aina ollut tasa-arvon puolestapuhuja"

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) lähetti lauantaina iltapäivällä toimituksille tiedotteen, jossa hän perustelee erityisavustaja Satu-Marja Tenhiälän erottamista.

Iltalehti uutisoi lauantaina, että Leppä antoi luonnonvara-asioista vastanneelle erityisavustajalle potkut vain seitsemän kuukauden yhteistyön jälkeen maaliskuussa. Tenhiälä sanoi haastattelussa, että Leppä ei pidä koulutetuista naisista.

-Olen aina ollut tasa-arvon puolestapuhuja. Olemme kaikki samanarvoisia riippumatta iästä, sukupuolesta, asuinpaikkakunnasta, ihonväristä tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Jo kotona minulle opetettiin, että kaikkia ihmisiä kohtaan on oltava tasa-arvoinen ja kohtelias, Leppä kirjoittaa tiedotteessaan.

Hän sanoo, että ei hyväksy asiatonta käytöstä ministeriössä ketään työyhteisön jäsentä kohtaan. Lepän mukaan ministerin erityisavustajan on nautittava ministerin ehdotonta luottamusta.

-Erityisavustajan tehtävä edellyttää saumatonta yhteistyötä ministeriön asiantuntijoiden, eduskunnan sekä sidosryhmien kanssa. Näihin vaatimuksiin en Tenhiälän osalta ollut tyytyväinen. Satu-Marjan vahvuudeksi on kuitenkin todettava, että kansainvälinen metsäpolitiikka on hänen selkeä vahvuusalueensa, Leppä kirjoittaa.

Ministeri sanoo myös, että hän on pyrkinyt tukemaan erityisesti nuorten naisten menestymistä politiikan saralla. Lepän mukaan Suomi tarvitsee parasta asiantuntemusta uudistamistyössään.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic