Uutiset

Ministeri Lintilä Altiasta: "Kossuosake on herättänyt mielenkiintoa, missä sitä on kuljettukin" – valtio sai ostotarjouksiakin yhtiöstä

Valtio sai ostotarjouksia alkoholiyhtiö Altiasta jo siinä vaiheessa, kun yhtiön pörssilistautumista alettiin kaavailla. Näin paljasti elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) perjantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Valtio ja Altia tiedottivat perjantaina, että alkoholijuomayhtiö aiotaan listata Helsingin pörssiin. Altia on toistaiseksi valtion täysin omistama yhtiö.

Lintilä kuitenkin lisäsi, ettei Altian ostotarjouksia käsitelty ollenkaan, koska yhtiö haluttiin listauttaa. Hallitus haluaa, että yhtiö pysyisi mahdollisimman hyvin suomalaisten omistuksessa. Lintilä ei myöskään halunnut perjantaina avata tarkemmin sitä, ketkä tarjouksia olivat jättäneet.

-Niin sanottu kossuosake on herättänyt mielenkiintoa, missä sitä on kuljettukin, Lintilä kertoi tiedotustilaisuudessa viitaten Altian valmistamaan Koskenkorva-viinaan.

Valtio aikoo pitää noin kolmanneksen omistuksen Altiasta. Lintilä kertoi, että listautumisen suunnittelu on mennyt odotetulla tavalla.

-Tavoitteenamme oli puhdas listautuminen, hän jatkoi.

Lintilän mukaan valtio halusi, että yhtiö pääsee kasvamaan, ja listautuminen mahdollistaa yhtiölle pääsyn pääomamarkkinoile. Edellinen yhtiö, jonka valtio on yhtiöittänyt, on Fortum noin parikymmentä vuotta sitten.

-On aika tehdä seuraava menestystarina, ja Altia tulee olemaan sitä myös jatkossa, hän sanoi.

Yhtiö aikoo keskittyä brändeihinsä

Altian hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae kertoi perjantaina, että yhtiö aikoo keskittyä entisestään brändeihinsä. Tunnetuimmat yhtiön merkit ovat Koskenkorvan lisäksi Jaloviina, joka tuli myyntiin heti kieltolain purkamisen jälkeen.

Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Tennilä totesi, että yhtiö aikoo keskittyä brändiensä lisäksi myös kansainvälisiin markkinoihin.

Altialla oli viime vuoden lopussa kaikkiaan 703 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 359 miljoonaa euroa ja liiketulosprosentti 7,3.

Yhtiön tavoitteena on kahden vuoden vuotuinen liikevaihdon kasvu, kertoi Tennilä.

-Kun sijoittaa Altiaan, sijoittaa yhtöön, jolla on vakaa asema Pohjoismaissa väkevien ja viinien markkinoilla, Tennilä sanoi.

Altia pyritään viemään pörssiin maaliskuussa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti