Uutiset

Ministeri Matti Ahde siunataan lauantaina haudan lepoon

Siunaustilaisuuden jälkeen hänet saatetaan kirkosta viimeiselle matkalle Helsingin Työväentalon, Valtioneuvoston linnan, Eduskuntatalon ja Suomen Kansallisoopperan kautta.
Matti Ahde menehtyi 73-vuoden iässä 20. joulukuuta vuonna 2019. Kuva: Mauri Ratilainen
Matti Ahde menehtyi 73-vuoden iässä 20. joulukuuta vuonna 2019. Kuva: Mauri Ratilainen

Ministeri Matti Ahteen siunaustilaisuus on lauantaina Kallion kirkossa Helsingissä kello 12 aikaan. Siunaustilaisuuden jälkeen hänet saatetaan kirkosta viimeiselle matkalle Helsingin Työväentalon, Valtioneuvoston linnan, Eduskuntatalon ja Suomen Kansallisoopperan kautta.

Ahde menehtyi 73-vuoden iässä 20. joulukuuta vuonna 2019. Hän oli syntynyt vuonna 1943 Oulussa. Keväällä 2017 tuli julki tieto, että Ahde oli sairastunut syöpään. Tauti heikensi hänen terveydentilaansa. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle hän kuitenkin vielä osallistui viime joulukuussa.

 

Matti Ahde toimi pitkällä urallaan muun muassa sisäministerinä ja ympäristöministerinä. Eduskunnan puhemiehenä hän oli vuosina 1987–1989 ja Veikkauksen toimitusjohtajana vuosina 1990–2001. Kansanedustajana hän oli muun muassa sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puoluetoimikunnan jäsen sekä ensimmäinen ja toinen varapuheenjohtaja.

Ahde valittiin uudelleen eduskuntaan vuoden 2003 vaaleissa. Tällä kaudella hän oli muun muassa valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja. Vuoden 2011 vaaleissa Ahde ei enää asettunut ehdolle.

 

Eduskunta ja valtioneuvosto kunnioittavat pitkäaikaista eduskunnan puhemiestä ja valtioneuvoston jäsentä, ministeri Matti Ahdetta lauantaina suruliputuksella.

Liputus Eduskuntatalolla ja Valtioneuvoston linnassa alkaa kello kahdeksalta ja päättyy auringon laskiessa. Lippu nostetaan kokosalkoon saattueen pysähtyessä Eduskuntatalon ja Valtioneuvoston linnan edessä.

 

Lue myös: Muistokirjoitus: Lasse Lehtinen kunnioitti puoluetoveriaan Matti Ahdetta linnan juhlien jälkeen jalkapallokielellä: Respect (20.12.2019)

Uusimmat

Fingerpori

comic