Uutiset

Ministeri Mattila äänesti hallituksen alkoholiesitystä vastaan – ei kommentoinut, käveli karkuun

Eduskunta päätti äänestyspäätöksellä 98–94, että 5,5-prosenttiset alkoholijuomat saavat tulla kauppojen hyllyille myyntiin ensi maaliskuusta lähtien.

Tiukassa äänestyksessä jokaisella kansanedustajalla oli omantunnonvapaus, eli ryhmäkuria ei hallituksen eduskuntaryhmissä ollut. Useat hallituspuolueiden jäsenet äänestivätkin hallituksen esitystä vastaan alkoholipäätöksessä.

Yksi heistä oli Juha Sipilän hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.). Mattila äänesti alkoholitilavuusprosenttien tiukassa äänestyksessä sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön puolesta. Mietintö olisi pitänyt nykyisen 4,7 prosentin alkoholin myyntirajan voimassa.

Ministeri ei kommentoinut

Lännen Media tavoitteli puhelimitse ministeri Mattilaa kommentointia varten, mutta hän ei vastannut yhteydenottoon.

Perjantain iltapäivän täysistunnon alussa kello 15 jälkeen ministeri Mattila saapui eduskunnan täysistuntosaliin mutta poistui pian sivuovesta. Lännen Media tavoitti Mattilan ennen kuin hän oli poistumassa eduskunnasta.

-En kommentoi, hän sanoi toimittajille ja käveli pois eduskunnan yläkerroksiin hakemaan takkiaan.

Perjantai-iltapäivällä alkoholilain ensimmäinen käsittely oli eduskunnassa vielä kesken, mutta sen sisällöstä ei perjantaina enää äänestetä tällä viikolla. Lopullinen äänestys lakipaketin hyväksymisestä on aikaisintaan ensi viikolla.

Hallituksen eduskuntaryhmien edustajilla vallitsee lopullisessa äänestyksessä ryhmäkuri.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic