Uutiset

Ministeri Rehula soten etenemisestä ministerinvaihdoksen keskellä: ”En ole huolissani”

Asiakeskeinen kansanedustaja, joka on työllään ansainnut toisten arvostuksen. Suorapuheinen ja kertoo mielipiteensä.

Näin kuvaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) uutta sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilaa (ps.). Ministerikaksikko tekee työtä samassa ministeriössä.

– Hän on kansanedustaja, jonka kanssa olen joissain asioissa tehnyt yhteistyötä, Rehula kommentoi.

– Ei hän ministerin paikalle ihan vahingossa noussut. Se osoittaa luottamusta omien joukossa, ja minulla on hyvää sanottavaa myös yhteisestä tekemisestä.

Rehulalle ministerinvaihdos tuli täytenä yllätyksenä tiistaina. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan sote-uudistuksen etenemisaikataulusta. Rehula sanoo, että Mattilalla on iso työmäärä edessään, mutta että hänen ”takamatkansa” ei ole pitkä.

– En näe mitään ongelmia siinä, etteikö hän pääsisi siihen vaunuun, johon hänen pitääkin sosiaali- ja terveysministeriössä päästä, Rehula sanoo.

– Soten osalta en ole lainkaan huolissani.

Rehulan mukaan kahden ministerin työn dynamiikka sosiaali- ja terveysministeriössä syntyy sitä mukaa, kun työtä ruvetaan tekemään.

– Meillä on Hanna Mäntylän kanssa ollut hyvin suorat ja avoimet välit, toinen toistamme on vaikeissa paikoissa tuettu. Mihin tämä nyt lähtee menemään, siihen pystyn vastaamaan vasta muutaman kuukauden päästä. Olen luottavaisin mielin, Rehula sanoo.

Rehula arvioi tapaavansa uuden ministerin ensimmäisen kerran ensi viikolla. Silloin asialistalla on hänen mukaansa ainakin valtion ensi vuoden budjetti.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti