Uutiset

Ministeri Risikko: Selvitettävä tasan tarkkaan oliko surmaajalla poliittista motiivia

Kirsi Turkki Lännen Media

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoo, että Imatran kolmen ihmisen hengen vaatineessa surmassa on selvitettävä tasan tarkkaan oliko surmaajalla poliittista motiivia. 23-vuotiaan imatralaismiehen epäillään ampuneen kolme naista Imatran keskustassa viime yönä. Yksi surmansa saaneista oli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen (sd.) ja kaksi muuta uhria olivat paikallisia toimittajia. Uhrit olivat samassa seurueessa.

– Jokaisen ihmishengen menetys on yhtä suuri järkytys, mutta mikäli paljastuu jotakin poliittista, se ei ole enää yksilön, vaan koko yhteiskunnan asia. Se on isku yhteiskuntaa vastaan, ministeri Risikko korostaa.

Hän ei kuitenkaan halua mennä asioiden edelle, vaan painottaa nyt esitutkinnan merkitystä. Ministeri Risikko osoittaa syvän osanottonsa läheisille ja sanoo olevansa surullinen ja järkyttynyt kolmen ihmisen kuolemaan johtaneista tapahtumista.

– Nyt ei tiedetä tarkalleen motiiveista, mutta kun saadaan lisää tietoa, niin ollaan valmiimpia toimenpiteisiin. Totta kai tällaiset estettäisiin jos pystyttäisiin.

Viranomaistoimilla ei Risikon mukaan pystytä estämään tällaisia tekoja, jos ei saada selville syitä.

– Ihmisen mieli kun järkkyy, niin on monia syitä, tarvitaan lisää tietoa.

Selvittelyn alla on myös se, miten ja mistä ampuja on saanut aseen. Selvittelyn jälkeen Risikon mukaan katsotaan myös asepuoli läpi. Epäily oli surmapaikalla Imatralla kiväärimallisen aseen kanssa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin, Eksoten käynnistämään kriisiapuun Imatralla Risikko on hyvin tyytyväinen.

– Valitettavasti, mutta onneksi kriisiapua on harjoiteltu Suomessa, se on lainsäädännöllinen tehtävä ja käynnistyy salamannopeasti.

Risikon lisäksi myös muut ministerit esittivät suruvalitteluja omaisille ja imatralaisille. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi twitterissä olevansa surullinen ja järkyttynyt Imatran yöllisistä tapahtumista ja osoitti suruvalittelut omaisille. Valtiovarainministeri Petteri Orpo kok.) toivotti voimia kaikille imatralaisille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic