Uutiset

Ministeriö aloitti kansalaisten tekstiviestivaroittamisen – Keväällä viesteissä oli ongelmia, ja moni ei saanut viestiä lainkaan, nyt koronaviestien on määrä saapua vaiheittain

Viestien on määrä saapua kansalaisille hieman eri aikoina, sosiaali- ja terveysministeriö kertoo.
Koronatilanteesta varoittavien tekstiviestien lähettäminen aloitettiin keskiviikkona 2. joulukuuta. Viestit ohjaavat tarkastamaa oman kunnan alueen sairaanhoitopiirin tiedot koronatilanteesta.
Koronatilanteesta varoittavien tekstiviestien lähettäminen aloitettiin keskiviikkona 2. joulukuuta. Viestit ohjaavat tarkastamaa oman kunnan alueen sairaanhoitopiirin tiedot koronatilanteesta.

Koronatilanteesta varoittavien sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedotustekstiviestien lähettäminen aloitettiin tänään keskiviikkona 2. joulukuuta.

STM kertoo sopineensa koronaviestien lähettämisestä suomalaisten puhelinoperaattoreiden ja Hätäkeskuslaitoksen kanssa. Viestit lähetetään kaikille, joilla on Suomessa toimivien operaattorien puhelinliittymä.

Viestissä kehotetaan noudattamaan annettuja suosituksia ja rajoituksia, jotta taudin leviäminen saadaan pysähtymään.

”STM tiedottaa: Koronatilanne Suomessa vaikeutuu. Suojaa itseäsi ja muita. Tarkista alueesi suositukset ja rajoitukset: thl.fi/alueet”, tekstiviestien suomenkielisessä osassa varoitetaan.

Verkkosivulle, johon varoitustekstiviesti ohjaa, on koottu kaikkien sairaanhoitopiirien koronatilanteesta ja varautumisesta kertovat ohjeet.

Viesti lähetetään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi.

STM:n mukaan toimeksianto tekstiviestistä on annettu puhelinoperaattoreille ennen puoltapäivää, minkä jälkeen tekstiviestien on tarkoitus saapua kansalaisille vaiheittain.

– Viestit voivat tulla ihmisille eri aikoihin, STM toteaa tiedotteessaan.

Keväällä viesteissä ongelmia

Maaliskuussa kaikille kansalaisille oli tarkoitus lähettää tekstiviesti koronan vuoksi asetetuista liikkumisrajoituksista.

Tuolloin viestien lähettämisessä oli ongelmia, ja lukuisat kansalaiset eivät saaneet viestejä lainkaan.

Ongelmia oli myös koteihin toimitettavissa koronaohjeissa. Sekin jäi keväällä saamatta monilta ihmisiltä.

Uusimmat

Fingerpori

comic