Uutiset

Ministeriö ei tiennyt Tullin pääjohtajan rikossyytteestä – ei aio tehdä mitään oikeusprosessin aikana

Valtiovarainministeriö pidättäytyy tekemästä mitään työnantajatoimia Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista kohtaan, kun Hartikainen on rikossyytteessä.

Ministeriö tiedotti asiasta torstaina iltapäivällä. Tulli kuuluu valtiovarainministeriön hallinnonalaan.

-Valtiovarainministeriö ei ryhdy työnantajan toimenpiteisiin pääjohtajan virkarikossyytteen johdosta oikeusprosessin aikana, tiiviissä tiedotteessa todetaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei ministeriö esimerkiksi aio pidättää Hartikaista virasta määräajaksi.

Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkoiltana, että Antti Hartikaista vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lännen Media vahvisti Helsingin käräjäoikeudesta, että Helsingin käräjäoikeus on vastaanottanut syytekirjelmän 18. joulukuuta. Ministeriö sai tietää Hartikaisen virkarikossyytteestä eilen, kun HS uutisoi asiasta.

LM:n tietojen mukaan valtiovarainministeriö Petteri Orpo (kok.) ei kommentoi tapausta torstaina.

Hartikaista vastaan nostettiin syyte, kun tämä ei poistunut marraskuussa 2015 pidetystä Tullin johtoryhmän kokouksesta, jossa käsiteltiin Hartikaisen puolison työsuhdetta. Rikosepäilyssä on kyse siitä, oliko pääjohtaja esteellinen.

Aikaisemmin valtiovarainministeriö on antanut Hartikaiselle vakavan huomautuksen toimistaan Tullin johdossa.

Hartikainen ei itse kertonut työnantajalleen valtiovarainministeriölle syytteestään mutta kertoi STT:lle (10.1.) olettaneensa, että ministeriö saa tiedon muuta kautta. Hän kertoi myös toimineensa niin hyvin kuin osasi.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Hartikaisen virkarikosta koskeva oikeudenkäynti pidetään huhtikuussa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic