Uutiset

Ministeriö sai Trafilta ja Viestintävirastolta selvitykset, voiko joitain Trafin palveluja avata – johtopäätöksiä pian

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti keskiviikkoiltana saaneensa virastojen selvitykset määräaikaan mennessä. Nyt ministeriö perehtyy asiantuntijoiden arvioihin ja tekee niiden pohjalta johtopäätökset, mitä Trafin nyt suljettuna olevia sähköisiä palveluita voidaan avata turvallisesti.
Suomalaisten ajokorttitiedot ja ajo-oikeuden tilanne olivat saatavissa Trafin verkkopalvelusta. Nyt liikenne- ja viestintäministeriö tarkastaa suljetun palvelun tietosuojan tason. Kuva: Jukka Lehojärvi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Viestintävirasto toimittivat selvityksensä Trafin sähköisistä palveluista ja niiden tietosuojasta liikenne- ja viestintäministeriölle keskiviikkona.

Ministeriöstä lupaillaan ripeää perehtymistä selvityksiin ja johtopäätöksiä niistä.

– Kyseessä ovat hirveän tärkeät palvelut, jotka ovat nyt kiinni. Meitä kiinnostaa näiden palveluiden tietoturvan taso, sanoo ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara Lännen Medialle.

Tarkoitus on ratkaista, mitä Trafin palveluja voisi turvallisesti avata uudestaan lähiaikoina.

– Selvitykset tulivat meille määräajassa. Tänään ja huomenna arvioimme niitä, Niinivaara toteaa.

Ei vielä julkisia

Liikenne- ja viestintäministeriö ei vielä Niinivaaran mukaan julkista virastojen selvityksiä. Perehtyessään ministeriö arvioi, onko osa selvityksistä julkaistavissa.

Ministeriö kysyi selvityspyynnössään sekä Trafilta että Viestintävirastolta, voidaanko muut palvelut kuin kuljettajatietopalvelut avata turvallisesti.

Viestintävirastolta on pyydetty myös laajempaa selvitystä Trafin tietosuojasta ja tietoturvasta. Sen määräaika on 21. joulukuuta.

Suljettiin sunnuntaina

Trafin sähköiset palvelut ovat olleet suljettuna sunnuntaista alkaen, kun niiden tietosuojaa epäiltiin haavoittuvaksi.

Kuljettajatietopalveluista on voinut hakea suomalaisten ajokorttitiedot ja oikein haarukoimalla muitakin henkilökohtaisia tietoja, kuten syntymäajan ja kotipaikkakunnan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti