Uutiset

Ministeriön vaalijohtaja kansalaispuolueen sekavasta tilanteesta: Ongelmat ratkoo käräjäoikeus

Kansalaispuolue voi jatkaa rekisteröitynä puolueena toimimista ainakin toistaiseksi sekavasta tilanteestaan huolimatta. Joulukuussa 2016 rekisteröity puolue ilmoitti lauantaina erottaneensa puolueen perustajan Paavo Väyrysen. Puolue perusteli erottamista luottamusaseman väärinkäytöllä, presidentinvaaliin liittyneellä vaaliraharikkomuksella sekä Väyrysen pyrkimisellä kilpailevan puolueen keskustan johtoon.

Väyrynen kiisti blogissaan sunnuntaina, että kansalaispuolueen talouden suhteen olisi tapahtunut jotain laitonta. Hän vakuutti myös, että valitsijayhdistys jättää vaalirahoitusilmoituksensa määräaikaan mennessä. Määräaika on kaksi kuukautta presidentinvaalien tuloksen vahvistamisesta eli maaliskuun lopussa.

Kansalaispuolue valitsi
Sami Kilpeläisen jatkamaan puheenjohtajana ja Piia Katteluksen jatkamaan varapuheenjohtajana. Puoluehallitukseen nimettiin myös Tuula Komsi.

Erotetun Väyrysen tukijat ovat kuitenkin ryhmittäytyneet vastaiskuun. He nimesivät heti lauantaina oman puoluehallituksensa, johon kuuluvat Väyrysen lisäksi Akseli Erkkilä ja Seppo Hauta-aho. Puheenjohtajaksi nimettiin Väyrysen kampanjapäällikkönä toiminut Hauta-aho.

Väyrystä vastaan asettuneen kansalaispuolueen johdon mukaan Väyrysen ”varjokokous” oli laiton. Väyrynen puolestaan väläytti blogissaan sunnuntaina jopa oikeustoimia Kilpeläistä, Kattelusta ja Komsia vastaan. Uusia kanteita on Väyrysen mukaan luvassa.

Vaikka puolueen johtokuviot ovat siis melko sekaisin, puolue pysyy puoluerekisterissä ainakin toistaiseksi.

-Ongelmat ratkoo käräjäoikeus, jonne tässä tapauksessa on jo kanteita kai tehtykin. Toinen toimijataho on yhdistysrekisteri, jonne merkitään muun muassa yhdistyksen nimenkirjoittajat, kertoo vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä Lännen Medialle sähköpostitse.

Hän muistuttaa myös, että jos vyyhtiin tai sen taustalla oleviin tapauksiin liittyy rikosepäilyjä, ne tutkii poliisi. Jos poliisin mielestä on syytä epäillä rikosta, asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan ja mahdollisesti käräjäoikeuteen.

Kansalaispuolue on ilmoittanut järjestävänsä keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa se mahdollisesti avaa Väyrysen erottamisen perusteita tarkemmin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic