Uutiset

Ministeriöt juhlivat itsenäisyyttä Finlandia-talossa 500 000 eurolla – muille ehdotetaan kahvihetkiä

Valtioneuvoston henkilöstö juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä Finlandia-talolla ensi maanantaina 4. joulukuuta. Juhlalla kunnioitetaan senaatin sata vuotta sitten 4.12. tekemää itsenäisyysjulistusta. Valtioneuvosto ja ministeriöt vastaavat tuolloista senaattia.

-Vieraita tulee noin 3 300 ja budjetti on noin puoli miljoonaa euroa. Tilaisuus on ainutlaatuinen, kun kaikkien ministeriöiden työntekijät kokoontuvat ensimmäistä kertaa teeman mukaisesti yhdessä juhlistamaan itsenäisyyttä, kertoo Valtioneuvoston hallintoyksikön toimialajohtaja Kaija Uusisilta Lännen Medialle.

Ministeriöt eivät järjestä syksyllä omia pikkujoulujaan, koska itsenäisyyttä juhlitaan tavallista koreammin.

-Tällä juhlalla korvataan muut henkilöstöjuhlat. Henkilöstölle on ohjelmaa, ruokaa ja juomaa, kertoo Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden vastaava pääsihteeri Pekka Timonen.

Henkilöstölle suunnattu juhla on sen verran suuri, että sitä varten tarvitaan paljon tilaa.

-Näin massiiviselle vierasmäärälle ei löydy ministeriöistä sopivaa tilaa. Olemme varanneet koko Finlandia-talon. Järjestely on vähän kalliimpi kuin ministeriöiden omissa tiloissa pitämät pikkujoulut. Juhla on syntymäpäivä-henkinen. Ministeriöillä on omia ohjelmanumeroita. Lisäksi on laulua, tanssia ja myös ulkopuolisia ammattilaisia on palkattu ohjelmaa varten, Uusisilta sanoo.

100-vuotisjuhlavuoden valmistelijat suosittelevat, että työpaikat, yritykset ja muut yhteisöt järjestäisivät ”sinivalkoisen kahvihetken” työntekijöille, asiakkaille tai ystäville itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta, jotta muutkin voivat teeman mukaisesti yhdessä juhlia itsenäisyyttä.

-Yhteinen hetki on tärkeintä, juhlavuoden verkkosivuilla todetaan.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestetään toki myös useita erilaisia yleisölle avoimia tapahtumia eri puolilla maata itsenäisyyspäivän tuntumassa. Valtakunnallista juhlaa vietetään Oulussa 2. joulukuuta. Yle lähettää tapahtuman suorana tv-lähetyksenä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti