Uutiset

"Mitä ystävien kesken voi esille ottaa" – Soinin ja Lavrovin tapaaminen alkoi Porvoossa rennosti

Venäjän ulkoministeri

Sergei Lavrovin

ministerivierailu Suomeen alkoi torstaina aamupäivällä Porvoossa tiukkojen turvajärjestelyjen ympäröimänä.

Ministeri Lavrov saapui Haikon kartanoon Suomen ulkoministeri

Timo Soinin

(ps.) kutsusta.

Molemmat ministerit vaikuttivat hyväntuulisilta vierailun aluksi. Ministeri Lavrov tervehti Suomen delegaation ja myös suuren toimittajajoukon, joka oli päästetty seuraamaan kokouksen alkua.

– On hienoa nähdä sinut täällä ja päästä keskustelemaan monista ajankohtaisista asioista, kahdenvälisistä asioista, maailman tilanteesta, Ukrainasta, varmaan hieman Turkista, Koreasta, ja mitä ystävien kesken voi esille ottaa. Olet lämpimästi tervetullut, ministeri Soini tervehti tapaamisen aluksi.

– Olen erittäin iloinen siitä, että meillä on mahdollisuus tavata täällä tänään. Olen sitä mieltä, että tämä tapaaminen antaa meille mahdollisuuden ylläpitää yhteyksiä sitä tahtia, jonka meidän presidenttimme ovat aloittaneet tapaamisellaan Arkangelissa, ulkoministeri Lavrov vastasi.

Ministereiden keskustelun aiheiksi on etukäteen ilmoitettu muun muassa Pohjois-Korean, Ukrainan ja Syyrian tilanteet sekä Suomen ja Venäjän kahdenväliset asiat.

Kokousta on seuraamassa myös suuri joukko venäjäläistä mediaa. Venäjän ulkoministeriön julkaiseman tiedotteen mukaan maiden väliset suhteet ovat hyvällä tolalla.

Ulkoministereiden tapaaminen päättyy alkuiltapäivästä yhteiseen lehdistötilaisuuteen. Iltapäivällä Lavrovin on määrä tavata tasavallan presidentti

Sauli Niinistö

Mäntyniemessä.

Vierailun odotetaan olevan alustusta Venäjän presidentti

Vladimir Putinin

vierailulla Suomeen tänä vuonna.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic