Uutiset

MM-snookerin avauskierroksella jättiyllätys – amatööri pudotti lajin legendan

Arkistokuva / Terho Aalto
Arkistokuva / Terho Aalto

Snooker-suuruus Ronnie O’Sullivan koki sokkihoitoa, kun Sheffieldin snooker-pyhätössä Crucible-teatterissa nähtiin lajin MM-historian kenties suurin yllätys kautta aikain.

O’Sullivanin turnaus päättyi hetimiten avauskierroksella, kun amatööri James Cahill päihitti 43-vuotiaan lajilegendan 10–8.

 

Ammattilaiskiertueelta kaksi vuotta sitten amatööristatukselle tipahtanut Cahill on ensimmäinen amatööripelaaja, joka ottaa osaa nykymuotoiseen MM-turnaukseen. Vastassa tiistaina oli maailmanlistan ykkönen ja viisinkertainen maailmanmestari, mutta 23-vuotias Cahill ei hermoillut lainkaan.

Arkistokuva / Terho Aalto
Arkistokuva / Terho Aalto

– Pääsin 6–5-johtoon painetilanteesta, ja sen jälkeen minusta tuntui, että paineet ovat hänellä. Hän ei halunnut hävitä minulle, voitostaan hämmentynyt Cahill kertoi BBC:n mukaan.

– Olen aina uskonut itseeni ja siihen, että voin voittaa hyvänä päivänä kenet tahansa. Nyt haluan näyttää, mihin vielä pystyn.

 

Vuosien 2001, 2004, 2008, 2012 ja 2013 maailmanmestari O’Sullivan jäi MM-avauskierrokselle ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Puolivälieriä pidemmälle hän ylsi viimeksi viisi vuotta sitten. Hän kertoi BBC:lle, että ”raajat tuntuivat raskailta” eikä ”energiaa ollut lainkaan”.

– Tunsin oloni karmeaksi. Oli vaikeuksia pysyä hereillä, O’Sullivan valitti.

– Olo ei ole ollut hyvä muutamaan viikkoon, enkä ole pystynyt nukkumaan kunnolla pariin yöhön. MM:ään on tultava niin fyysisesti kuin henkisesti hyvinvoivana. Jos et ole sataprosenttisessa iskussa, tulee vaikeaa. Mutta hän pelasi hyvin, piti itsensä kasassa, O’Sullivan mietti vielä kehuen myös voittajaansa. STT

 

Uusimmat

Fingerpori

comic