Uutiset

Moneen vuoteen suurin huumetakavarikko Helsingissä – Suomessa toiminutta rikollisliigaa johdettiin ulkomailta

Helsingin poliisi takavarikoi noin 50 kiloa amfetamiinia ja yli 100 000 euroa käteistä. Pääepäilty on Albanian kansalainen ja hänet on etsintäkuulutettu. Huumejutussa nyt epäiltyinä olevia henkilöitä lähetti hormoneja väärään osoitteeseen täysin ulkopuoliselle ihmiselle, ja niin vyyhti alkoi purkautua.
Huumausaineet takavarikoitiin maastokätköistä, autosta ja asunnosta pääasiassa Pohjois-Helsingin alueella. Kuvassa on maastokätköstä takavarikoitua amfetamiinia.

Poliisi takavarikoi Helsingissä elokuussa yhteen ja samaan kokonaisuuteen liittyen 48,8 kiloa amfetamiinia. Poliisi tiedotti asiasta tiistaina.

– Takavarikko on merkittävä. Yksittäisenä takavarikkona näin merkittävää ei ole tehty Helsingissä useaan vuoteen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi
Helsingin poliisilaitokselta kertoo Lännen Medialle.

Huumausaineet takavarikoitiin maastokätköistä, autosta ja asunnosta pääasiassa Pohjois-Helsingin alueella. Lisäksi poliisi takavarikoi yli 100 000 euroa käteistä rahaa.

– Tutkinta käynnistyi, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen. Jutun tutkija oli hereillä ja alkoi epäillä, että kyse on jostain isommasta kuviosta. Näin päästiin huumevyyhdin jäljille.

Huumejutussa nyt epäiltyinä olevia henkilöitä lähetti hormoneja väärään osoitteeseen täysin ulkopuoliselle ihmiselle. Huumekokonaisuuden epäillyistä hormoneihin kytkeytyy kolme henkilöä.

Uusikivi kertoo, että väärässä osoitteessa paketin vastaanottanut ihminen otti yhteyttä poliisiin. Sitten hormonien noutajat tulivat hakemaan lähetystä, jolloin poliisit olivat paikalla ja ottivat hakijat kiinni. Siitä juttu lähti avautumaan telepäätetutkinnan avulla. Hormonit eivät liity suoraan amfetamiinikuvioon.

Pääepäilty on etsintäkuulutettu

Kokonaisuuden etsintäkuulutettu pääepäilty on toistaiseksi tavoittamatta. Toni Uusikivi kertoo, että pääepäilty on Albanian kansalainen.

Poliisin tietojen mukaan pääepäilty on vastannut salakuljetuksen, levityksen ja myynnin organisoinnista ulkomailta käsin,

– Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio, joka on toiminut Suomessa ainakin tämän vuoden alusta saakka. Epäillyt ovat seitsemän eri maan kansalaisia, Uusikivi summaa.

Epäiltyjä on kaikkiaan parikymmentä. Kokonaisuuden ns. alapäässä on Suomen kansalaisia, eli suomalaiset ovat esimerkiksi välittäneet kilon huume-eriä.

Seitsemän on vangittuna

Kokonaisuuteen liittyen on edelleen vangittuna seitsemän törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyä. Heitä epäillään Suomeen ulkomailta tuodun amfetamiinin levityksestä ja myynnistä.

Ketjun salakuljetusosuuden tutkinta on vielä kesken. Kokonaisuuteen epäillään liittyvän myös rahanpesua, koska organisaation jäsenet ovat lähettäneet rahaa ulkomaille. Myös epäillyn rahanpesurikoksen ja epäillyn törkeän rahanpesurikoksen tutkinta jatkuu.

Esitutkinnan perusteella kokonaisuudessa on syytä epäillä yhteensä yli kymmentä törkeää huumausainerikosta. Osaa epäillyistä ei ole vangittu tai heidät on jo vapautettu tutkintavankeudesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic