Uutiset

Murhasta syytetty Michael Penttilä kertoi oman puolensa turmapäivästä: "Jos en olisi malttia menettänyt..."

Henkirikoksesta syytetty, sarjakuristajaksi kutsuttu Michael Penttilä pääsi aamupäivällä ääneen Helsingin käräjäoikeudessa.

Penttilää syytetään 52-vuotiaan naisen surmaamisesta. Surma oli tehty huhtikuussa. Syyttäjän mukaan tekotapa on ollut julma, ja hän vaatii Penttilälle elinkautista rangaistusta murhasta. Nainen löydettiin kuristettuna asunnostaan Helsingistä runsaat kaksi viikkoa myöhemmin.

Penttilä on tunnustanut henkirikoksen mutta kiistänyt murhan. Puolustus on todennut, että teko oli harkitsematon.

Aamupäivällä Penttilä totesi, että toisen oikeusjutun stressi vaikutti häneen. Penttilä oli vapaalla jalalla tekoaikana odottamassa Helsingin hovioikeuden päätöstä törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Myöhemmin hovioikeus on tuominnut hänet 2,5 vuodeksi vankeuteen, mutta ei vielä tekoaikaan.

”Olin niin kiihdyksissäni”

-Eläminen oli aika hankalaa, Penttilä totesi kuvaillen aikaansa vapaalla jalalla, kun hän odotti hovioikeuden ratkaisua.

Hän kertoi, että oli yrittänyt etsiä töitä lukuisista eri paikoista. Samalla hän oli alkanut kaivata läheisyyttä, minkä vuoksi hän oli käyttänyt jonkin verran seksipalveluja.

Tämä sai hänet myös olemaan yhteydessä naiseen, josta sittemmin tuli hänen uhrinsa. Penttilä totesi, että hän oli ollut yhteydessä naiseen jo viime vuoden puolella.

Hän kertoi saaneensa naisen puhelinnumeron luettelosta, johon oli kirjattu kyseisen alan palveluita. Penttilä sanoi menneensä naisen luo hankkiakseen tältä intiimihierontaa.

Penttilä ja nainen sopivat lopulta tapaamisen naisen asunnolle perjantaiksi 13. huhtikuuta kello 14.

-En ollut mitenkään peitellyt kasvojani, Penttilä sanoi kerraten tapahtumapäivää ja saapumistaan naisen asunnolle.

Penttilä oli jonkin verran odottanut naista, koska tämä oli ollut myöhässä. Lopulta nainen oli tullut päästämään hänet rappuun.

Penttilä kertoi menneensä olohuoneeseen, kun nainen oli mennyt makuuhuoneeseen. Penttilän mukaan nainen tunnisti vieraansa olohuoneessa.

-Otin aurinkolasit pois päästä, ja nainen sanoi, että sinähän olet sarjakuristaja, Penttilä sanoi.

Tunnistamisen jälkeen oli alkanut kina, jonka seurauksena Penttilä kertoi alkaneensa kuristaa naista käsillään.

-Olin niin kiihdyksissäni, hän sanoi.

Penttilä kertoi, että hän oli jatkanut kuristamista käsillään, kun tämä oli lattialla. Hänen mukaansa nainen oli jo lattialle vaipuessaan menettänyt tajuntansa.

Hän kertoi lopulta ottaneensa naisen piirongista sukkahousut ja kuristaneensa tätä niillä. Penttilä arvioi myös, että nainen oli jo kuollut, kun hän olisi alkanut kuristaa tätä sukkahousuilla.

-Jos en olisi malttia menettänyt, niin olisin ottanut kassini ja lähtenyt.

Syyttäjän mukaan Penttilä olisi kuristanut naista nahkavyöllä. Tämän Penttilä on kiistänyt.

Sittemmin sukkahousut ja nahkavyö löydettiin Penttilän kotoa.

Jäi asuntoon pariksi päiväksi

Penttilä kertoi henkirikoksen jälkeen menneensä menehtyneen naisen sängylle makaamaan. Tämän jälkeen hän meni naisen luo ja siirsi ruumiin.

-En voinut sitä lattialle jättää, hän kertoi.

Ruumis löydettiin makuuhuoneen sängyn alta.

Penttilä kertoi, että hän oli jäänyt asuntoon pariksi päiväksi.

Syyttäjän mukaan teon suunnitelmallisuutta kuvasi se, että asunto oli ollut hyvin siisti. Syyttäjän mukaa Penttilä oli siivonnut asunnon hyvin perusteellisesti, jotta hänen omia dna-jälkiään ei asunnosta löytyisi.

-En minä ollut koskenut paljon mihinkään, Penttilä perusteli.

Aiemmin oikeudessa näytettiin myös kuvia Penttilän omasta asunnosta, joka oli myös hyvin siisti. Penttilä kiisti, että olisi siivonnut naisen asuntoa ollenkaan.

-En millään tavalla peitellyt lähtöäni tai tuloani, hän kuvaili lähtemistään asunnosta.

Poliisi otti Penttilän lopulta kiinni omasta kodistaan. Sittemmin hänet vangittiin. Murhasyyte nostettiin heinäkuun alussa.

Korvausvaatimus yli 12 000 euroa

Syyttäjä vaatii Penttilälle elinkautista vankeutta. Penttilän surmaaman naisen omaiset vaativat Penttilältä korvaukseksi puolestaan runsaat 12 700 euroa muun muassa kärsimyksestä ja hautauskustannuksista.

Oikeudenkäynnin on määrä päättyä tänään tiistaina.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti