Uutiset

Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston johtava lääkäri Pia-Maria Sjöström kertoo Ylelle, että karanteenissa olleista joitakin on todennäköisesti sairastunut tuhkarokkoon.
Pietarsaaren seudulla muutama tuhkarokkokaranteenissa olleista on sairastunut tuhkarokkoon. Heitä ei ollut rokotettu. Kuva: Heikki Hakanen

Pietarsaaren seudulla tuhkarokkokaranteenissa olleista ainakin muutama on sairastanut tuhkarokkoon, kertoo Yle.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston johtava lääkäri Pia-Maria Sjöströmin mukaan tapauksia ei ole voitu vahvistaa laboratoriokokein. Sairastuneet ovat kieltäytyneet antamasta näytettä. Heitä ei ole rokotettu, ja he olivat altistuneet tuhkarokolle.

Sjöström ei tarkenna sairastuneiden lukumäärää Ylelle. Sairastuneet voivat kuitenkin hyvin, mutta riski jälkitaudeille on yhä olemassa.

Sjöström arvioi, että Pietarsaaren seudulla pahin on jo ohitse. Tilannetta tarkkaillaan kuitenkin vielä.

– Emme voi taata, että kaikki oireita saaneet ovat olleet yhteydessä terveydenhuoltoon. Tästä syystä olemme toistaiseksi korotetussa valmiustilassa.

Terveysviranomaiset suosittelevat, että rokottamattomat ja heikon immuunisuojan omaavat harkitsevat liikkumistaan ihmisjoukoissa Pietarsaaren seudulla.

Suomessa on hiljattain vahvistettu kolme tuhkarokkotapausta. He kaikki ovat saaneet tartunnan ulkomailta. THL:n mukaan tapausten välillä ei ole yhteyttä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti