Uutiset

"Muutamia kyselyjä tullut" – Turkin matkakohteissa ollut matkatoimistojen mukaan rauhallista

Turkin rannikon lomakohteissa on ollut toistaiseksi rauhallista, vaikka Turkki käynnisti keskiviikkona hyökkäyksen Pohjois-Syyriaan. Kuvituskuva. Kuva: ERDEM SAHIN
Turkin rannikon lomakohteissa on ollut toistaiseksi rauhallista, vaikka Turkki käynnisti keskiviikkona hyökkäyksen Pohjois-Syyriaan. Kuvituskuva. Kuva: ERDEM SAHIN

Aurinkomatkoilla on Turkin matkakohteissa tällä hetkellä noin 550 suomalalaista. Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntijan Mari Kanervan mukaan Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan ei ole näkynyt mitenkään Antalyan ja Marmariksen alueella, joissa heidän lomakohteensa sijaitsevat.

– Seuraamme tilannetta aktiivisesti paikalla päällä olevan henkilökuntamme välityksellä, hän toteaa.

Aurinkomatkoille on tullut viime päivinä joitain yksittäisiä kyselyjä Turkin turvallisuudesta matkansa loppusyksyksi varanneilta.

Muutamia kyselyjä Turkin tilanteesta on tullut myös TUI Finlandin asiakaspalveluun. Matkanjärjestäjällä on 429 suomalaista asiakasta tällä hetkellä Antalyan rannikolla.

– Seuraamme tarkasti tilannetta ja ulkoministeriön ohjeistusta, joka tällä hetkellä on ennallaan. Meidän lomakohteemme sijaitsevat Antalyan rannikolla. Kausi Turkkiin on loppumaisillaan ja meillä viimeinen lomalento Antalyan rannikolle lähtee 20. lokakuuta, sanoo TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Apollomatkojen myyntijohtaja Kimmo Rasimus kertoo, että myös heillä Turkin matkasesonki alkaa olla jo ohi. Tällä hetkellä myydään ensi kesäkautta.

Apollomatkojen matkavarausjärjestelmän mukaan esimerkiksi ensi alkusyksyn Turkin matkat ovat käyneet hyvin kaupaksi jo nyt.

– Seuraamme tarkasti tilanteen kehittymistä ja noudatamme ulkoministeriön matkustusohjeita, Rasimus sanoo.

Pari seuraavaa viikkoa eletään Suomessa koululaisten syyslomaviikkoja.

Aurinkomatkojen Kanervan mukaan matkojen kysyntä on ollut koko tänä syksynä ja talvena huomattavasti suurempaa kuin vuosi sitten.

– Lähiviikoille on enää muutamia yksittäisiä paikkoja tarjolla.

Uusimmat

Fingerpori

comic