Uutiset

Muutosvalmentaja pelkäsi riskien ottamista – sitten hän osti vanhan, remontoitavan puuhuvilan

Muutosvalmentaja, yrittäjä, tietokirjailija Maaretta Tukiainen, 48, oli ujo, arka lapsi. Kuusilapsisen keskisuomalaisen virkamiesperheen esikoinen oli pikkuaikuinen, joka yritti ottaa vastuuta pikkusisaruksistaan.

-Pelkäsin tulipaloa, koska olin nähnyt televisiosta Myrskyluodon Maijan. Mietin, miten pelastaisin sisarukseni, Tukiainen naurahtaa.

Tukiainen pelasi varman päälle ja vältteli riskejä, ettei vahingossa mokailisi.

Nykyisin Tukiainen valmentaa ihmisiä selviytymään työ- ja yksityiselämän muutoksista. Niitä on riittänyt myös hänen omassa elämässään. Useita korkeakoulututkintoja suorittanut Tukiainen on juuri julkaissut viidennen elämäntaito-oppaansa, Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirjan (PS-kustannus). Hänet muistetaan myös Sub-tv:n kanavajohtajana ja televisiojuontajana.

Yhden elämänsä isoimmista riskeistä Tukiainen otti talokaupoissa.

-Ostimme puolisoni kanssa Tapanilasta vanhan, räjähtämispisteessä olevan puuhuvilan ja aloimme remontoida sitä. Se vain tapahtui, ihan sattumalta, Tukiainen nauraa.

Talloi toimitusjohtajan varpaille

Epäonnistumisen peloistaan muutosvalmentaja pääsi irti tekemällä asioita, jotka herättivät pelkoa.

-Siihenkin voi jäädä koukkuun, Tukiainen nauraa.

Enää Tukiainen ei pelkää riskejä. Hän pelkää sitä, mitä muutkin: että tapahtuu jotakin odottamatonta.

-Eniten pelkään rakkaiden ihmisten menettämistä ja koirieni kuolemista. Turun terrori-iskun jälkeen huomasin, että seuraavana päivänä pelotti mennä julkiselle paikalle.

Tukiainen muistuttaa, että elämässä voi käydä myös hyvin. Omat mokat ovat kummitelleet silti muutosvalmentajan mielessä pitkään. Yhtenä noloimmista mokistaan Tukiainen muistelee tanssipartnerinsa varpaiden tallomisen ison kustannusyhtiön juhlissa. Parketilla hänen parinaan sattui olemaan yhtiön toimitusjohtaja.

-Silloin se tuntui katastrofilta. Seuraavana aamuna menin pyytämään sitä anteeksi. Toimitusjohtaja sanoi, että ei se mitään. Hän oli luullut, että olen huppelissa. Minä en vain osannut tanssia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic