Uutiset

MV-lehdessä puhutaan asianajajan ja syyttäjän murhasta – Asianajajaliitto: ”Vakava uhkaus”

Helsinki

Asianajajaliiton pääsihteeri

Minna Melender

tulkitsee, että MV-lehden tuoreen artikkelin sisältö täyttää laittoman uhkauksen ja kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

– Tämä on täysin sopimatonta ja myöskin lainvastaista, että näin vakavia uhkauksia esitetään, asianajajien etujärjestön johtaja sanoo.

MV-lehdessä julkaistussa jutussa kirjoitetaan murhan palaavan Suomen keinovalikoimaan.

Jutun otsikon alapuolella kirjoitetaan, että Janitskinia aiemmin edustanut Nurmela näyttää todennäköisimmältä kohteelta, ja tapauksen syyttäjä, kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf ja tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola ovat ”hyviä kakkosia”.

Melenderille ei tule mieleen vastaavaa tapausta historiasta. Kaikki tapaukset eivät kuitenkaan Melenderin mukaan tule liiton tietoon. Asianajajaliiton pääsihteerin mukaan henkilöt, jotka jutusssa mainitaan, voivat harkita rikosilmoituksen tekemistä.

Asianajajaliittoon kuuluvat kaikki suomalaiset asianajajat ja noin puolet Suomen julkisista oikeusavustajista.

Ilja Janitskinia lokakuussa pidetyssä pakkokeinoistunnossa edustanut asianajaja Matti Nurmela ei suostunut kommentoimaan asiaa

Lännen Medialle

.

Lännen Media ei tavoittanut Heikki Wendorfia kommentoimaan asiaa.

Janitskinia koskevan esitutkinnan tutkinnanjohtaja Saaristola sanoi Ylelle, että artikkeli ylittää selvästi rajat, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

– Olen saattanut tämän asian Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikön johtajan tietoon, Saaristola kertoo Ylelle, joka kertoi asiasta


ensimmäisenä

.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic