Uutiset

Näin Microsoftin johtaja hehkutti Nokia-kauppaa 2013 – ”Nokian työntekijöiden etu”

Helsinki

Microsoft löi keskiviikkona tiskiin synkät luvut. Se aikoo vähentää Suomesta peräti 1 350 työpaikkaa Microsoft Mobilesta. Lisäksi yritys aikoo vähentää muualta maailmasta 500 työpaikkaa.

Tampereen toiminta loppuu kokonaan.

Espoossa sijaitsevan Microsoftin Suomen myynti- ja markkinointiyhtiön Microsoft Oy:n työntekijät eivät ole suunniteltujen vähennysten piirissä.

Järjestelyjen tuloksena yhtiö tekee arvonalentumisesta ja uudelleenjärjestelyistä johtuvan 950 miljoonan US dollarin alaskirjauksen. Tästä summasta noin 200 miljoonaa dollaria liittyy taloudellisiin tukipaketteihin.

– Keskitämme panostuksemme puhelimissa alueille, joilla voimme erottautua: yrityksiin, jotka arvostavat tietoturvaa, laitehallintaa ja Continuum-toiminnallisuuttamme, sekä kuluttajiin, jotka arvostavat näitä samoja asioita. Jatkamme innovoimista niin laitteissa kuin pilvipalveluissakin, kaikilla eri mobiilialustoilla, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella sanoo yrityksen tiedotteessa, joka lähetettiin medialle keskiviikkona noin puolen päivän aikaan.

Ikäviä uutisia osattiin odottaa, kun keskiviikkona aamulla mediaan kantautui tietoja, että Nokian työntekijöitä viedään busseilla tiedotustilaisuuteen Espooseen.

Microsoftilla on ollut pahoja vaikeuksia puhelinmarkkinoilla, minkä vuoksi yrityksen ratkaisu ei tullut yllätyksenä.

Näin Microsoft kommentoi Nokia-kauppaa vuonna 2013

Microsoft osti Nokian puhelinliiketoiminnan syksyllä 2013. Käteiskaupan kokonaishinta oli tuolloin 5,44 miljardia.

Kun kaupasta tiedotettiin julkisuuteen 3. syyskuuta 2013, Microsoftin silloinen toimitusjohtaja Steve Ballmer lupasi, että Suomesta tulee Microsoftin puhelinliiketoiminnan keskipiste.

Samana päivänä julkaistussa Nokian tiedotteessa Ballmer myös kuvaili kauppaa kaikkien osapuolien kannalta kannattavaksi – Ballmer mainitsi kaupan voittajaksi myös työntekijät.

– Yritysjärjestely on rohkea askel tulevaan, ja se on niin Nokian kuin Microsoftin työntekijöiden, osakkeenomistajien ja asiakkaiden edun mukainen. Tämä järjestely vauhdittaa Microsoftin markkinaosuuden ja voittojen kasvua matkaviestimissä ja vahvistaa sekä Microsoftin että kumppaneidemme mahdollisuuksia koko laitevalikoimassamme ja palveluissamme, Steve Ballmer sanoi tiedotteessa.

– Olemme innostuneita ja otettuja siitä, että Nokian vertaansa vailla olevat ihmiset, teknologiat ja osaaminen liittyvät osaksi Microsoft-perhettämme. Uskomme, että pitkä kumppanuutemme sekä se, että moni Nokian avainjohtajista siirtyy Microsoftille, takaa joustavan siirtymän ja onnistuneen toteutuksen.


Nokian tiedote 3. syykuuta 2013

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic