Uutiset

Näin poliisi pääsi epäillyn koulusurmaajan jäljille ja saattoi estää joukkomurhan

Poliisi pääsi mahdollisen joukkomurhaajan jäljille, koska tämän ystävä ilmiantoi poliisille naisen huolestuttavat puheet. Ystävä lähetti poliisille sähköpostia naisen puheista 19.8.2016.

Poliisiin yhteyttä ottanut nainen kertoi, että hänen ystävänsä fantasioi kouluampumisesta. Nainen oli kirjoittanut fantasioistaan internetiin. Poliisi oli tuolloin jo tietoinen naisen fantasioista, mutta ei suunnitelmien konkretiasta.

Nainen oli kertonut ystävälleen, että hän on ottanut 3 000 euron edestä pikavippejä ostaakseen aseen internetistä. Nainen kertoi jo sopineensa asiasta myyjän kanssa ja maksaneensa aseen. Asetta hän ei kuitenkaan ollut saanut.

Ystävä kysyi epäillyltä, aikoiko tämä tehdä joukkomurhan. Epäilty vastasi, että ei aio. Ystävä kuitenkin pelkästi epäillyn satuttavan itseään ja ilmoitti asiasta poliisille.

Helsingin poliisilaitoksen uhkatutkintaryhmän tutkijat vahvistivat ystävän vihjeen pikavipeistä. Rahansiirrot johtivat mieheen, jota poliisi alkoi epäillä aseen myyjäksi. Kyseinen mies on nyt syytteessä avunannosta.

Valutti verta koulusurmaajan haudalle

Epäillylle luettiin tänään syytteet Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjällä on ystävän kertomuksen lisäksi muutakin näyttöä vastaajan puheista.

Vastaaja oli muun muassa puhunut asunnossaan asuneelle naiselle jatkuvasti koulusurman tekemisestä. Nainen muutti pois, koska pelkäsi vastaajan tappavan hänet. Hän myös kävi kahden nettituttunsa kanssa Jokelan koulukeskuksessa Jokelan koulusurman vuosipäivänä.

Esitutkinnassa vastaaja myös kertoi valuttaneensa vertaan Pekka-Eric Auvisen haudalle.

Elokuussa 2016 vastaaja alkoi epäillä, että poliisi tietää hänen yrittävän hankkia asetta. Tämän hän oivalsi, kun poliisi oli puhuttanut häntä. Tieto sai poliisin mukaan hänet kiihdyttämään suunnitelmaansa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti