Uutiset

Nairobin hyökkäyksen uhriluku kasvoi – loistohotelliin tehdyssä iskussa on kuollut ainakin 15 ihmistä ja loukkaantuneita on useita kymmeniä

Evakuointi- ja pelastustoimet jatkuvat yhä Kenian Nairobissa. Kuolonuhrien joukossa on kenialaisten lisäksi yksi Yhdysvaltain ja yksi Britannian kansalainen.
Poliisi evakuoi ihmisiä terroristien hyökkäyksen kohteena olleesta hotelli- ja toimistorakennuksesta Kenian pääkaupungissa Nairobissa. Kuva: DAI KUROKAWA

Evakuointi- ja pelastustoimet jatkuvat yhä Keniassa hotelli- ja toimistorakennukseen tiistaina tehdyn hyökkäyksen jäljiltä.

Uhrilukua ei ole virallisesti vahvistettu, mutta uutistoimisto Reutersin ja BBC:n mukaan iskussa on kuollut ainakin 15 henkilöä. Yhdysvaltain viranomaiset ovat vahvistaneet, että kuolonuhrien joukossa on yksi Yhdysvaltain kansalainen. Reutersin mukaan kuolleiden joukossa on myös Britannian kansalainen, 11 kenialaista ja kaksi muuta, vielä tunnistamatonta vainajaa.

Lisäksi iskussa on loukkaantunut vakavasti useita ihmisiä, paikallisten medialähteiden mukaan arviolta 30 ihmistä on kuljetettu Nairobin sairaaloihin hoidettavaksi.

Varhaiseen keskiviikkoaamuun mennessä yli 150 ihmistä oli evakuoitu rakennuksesta ja siirretty läheiseen traumakeskukseen.

Kymmenen hyökkääjää

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut somalialainen äärijärjestö al-Shabaab. Hyökkääjiä oli kymmenen, kertoo Reuters.

Hyökkäys alkoi tiistaina iltapäivällä räjähdyksellä viiden tähden hotellin DusitD2:n parkkipaikalta. Sen jälkeen hotellin aulassa tehtiin itsemurhaisku. Poliisin ja hyökkääjien välillä käytiin myös tulitaistelu.

Keniassa on tapahtunut viime vuosien aikana useita terrori-iskuja varsinkin Somalian vastaisen rajan lähellä ja Nairobissa.

Islamistinen äärijärjestö al-Shabaab on tehnyt Keniassa useita iskuja. Vuonna 2015 se teki 150 kuolonuhria vaatineen iskun yliopiston kampukselle Garissan kaupungissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic