Uutiset

Naisia mahtuu tulokärjen top sataseen yhä vain kourallinen – Tulokuningatar Rafaela Seppälä ansaitsi yli 7 miljoonaa euroa

Suomen suurituloisin nainen oli viime vuonna mediakonserni Sanoman hallituksessa istuva uusimaalainen Rafaela Seppälä. Hän tienasi verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä noin 7,1 miljoonaa euroa. Lehtikuva/Martti Kainulainen

Verottajan luovuttamien ja median verottajalta pyytämien tietojen mukaan sadan suurituloisimman joukossa oli viime vuonna alle kymmenen naista, joista ensimmäinen löytyy vasta noin sijalta 34.

Suomen suurituloisin nainen oli viime vuonna mediakonserni Sanoman hallituksessa istuva uusimaalainen Rafaela Seppälä. Hän tienasi verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä noin 7,1 miljoonaa euroa.

Toiseksi suurituloisin nainen oli viime vuonna makeisyhtiö Fazerin omistajasukuun kuuluva Majlen Fazer Uudeltamaalta. Hänen verotetut ansio- ja pääomatulonsa olivat yhteensä noin 6,5 miljoonaa euroa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Toiseksi suurituloisin nainen oli viime vuonna makeisyhtiö Fazerin omistajasukuun kuuluva Majlen Fazer Uudeltamaalta.
Toiseksi suurituloisin nainen oli viime vuonna makeisyhtiö Fazerin omistajasukuun kuuluva Majlen Fazer Uudeltamaalta. Lehtikuva/Markku Ulander

Suurituloisimpien naisten joukossa olivat myös uusimaalainen Päivi Merkkiniemi, varsinaissuomalainen Hanna Nurminen, Edith Albäck Pohjanmaalta, uusimaalaiset Ann von Rettig, Annika Jyllilä-Vertigans ja Tua Sohlberg sekä Kati Ruola Varsinais-Suomesta.

Ansiotulojen kärkikymmenikköön nousi tällä tietoa yksi nainen, mediakonserni Sanoman alankomaalainen toimitusjohtaja Susan Duinhoven. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat reilut 3,4 miljoonaa euroa, millä irtosi tämänhetkisen ansiotulokärjen yhdeksäs sija.
Tulokärjen sijoitukset päivittyvät, kun media etsii lisätietoja verottajan tiedoista.

Verotiedot eivät kerro kaikkea suomalaisten tulotasosta. Palkkatuloja verotiedot kuvaavat varsin kattavasti, mutta pääomatuloja vain osin. Esimerkiksi pörssiyhtiöiden osingoista saaduista tuloista osa on verovapaata, jolloin ne eivät näy verottajan tiedoissa.

Verohallinnon tiedoissa ei myöskään näy tuloja, jotka verotetaan ulkomailla.

Lisäksi Verotietojensa sähköistä luovuttamista on tänäkin vuonna voinut vastustaa ”henkilökohtaisen erityisen tilanteen” perusteella. Tänä vuonna luovuttamista on vastustanut yli 2  000 henkilöä. Heidänkin verotustietonsa ovat silti yhä julkisia.

Media sai tänä vuonna hallinto-oikeuden linjauksen mukaisesti Verohallinnolta tietoonsa vastustaneiden nimet. Listalta ei kuitenkaan käy ilmi heidän verotietojaan vaan tiedot pitää kysyä nimi nimeltä verotoimistosta. Koska nimiä on paljon, osa tulokärjestä voi jäädä tänäkin vuonna pimentoon.

Uusimmat

Fingerpori

comic