Uutiset

Naisten julkinen hakkaaminen rottinkikepeillä oli liikaa – Malesian poliitikot vaativat homoseksuaalisuuden poistamista rikoslaista

Maanantaina toteutetusta tuomiosta järkyttyivät paitsi ihmisoikeusjärjesttlt, myös maan lainsäätäjät.
Maanantaina Malesiassa ruoskitut 22- ja 32-vuotiaat naiset kuvattiin sen jälkeen, kun sharia-tuomioistuin oli todennut heidät syylliseksi homoseksuaaliseen toimintaan.

Kahden naisen julkinen ruoskiminen Malesiassa oli liikaa joillekin maan poliitikoille. Sen jälkeen maan parlamentissa istuva Charles Santiago vaati, että maan homoseksuaalisuutta kriminalisoivat lait on ajettava alas, kertoo uutistoimisto Reuters.

– On nöyryyttävää ja järkyttävää, että kahta naista ruoskittiin samalla kun sata ihmistä tuijotti tapahtumaa, Santiago kirjoitti Twitterissä.

Myös ihmisoikeusjärjestöt tuomitsivat sharia-tuomioistuimen antaman tuomion. Amnesty International nimitti maanantaita Malesian ”ihmisoikeuksien kauhujen päiväksi”.

22- ja 32-vuotiaat naiset pidätettiin huhtikuussa, kun viranomaiset huomasivat heidän harjoittaneen keskenään seksiä autossa.

Homoseksuaalisuus on Malesiassa rikos, josta voi seurata 20 vuoden vankeustuomio.

Kasvot tuomareita kohti

Tuomari Kamalruazmi Ismail kommentoi tuomiota sanomalla, että se on opetus ja muistutus kaikille kansalaisille siitä, ettei kukaan syyllistyisi samaan rikokseen.

Rangaistus pantiin toimeen Terengganun osavaltiossa maanantaina.Aktivistien ja lakimiesten mukaan noin sata ihmistä katseli sen toteutumista sharia-oikeussalissa.

Naisten piti istua jakkaroilla kasvot tuomareihin päin, kun naisvirkailijat löivät kumpaakin takaapäin kuusi kertaa rottinkikepeillä.

Naiset tuomittiin myös maksamaan sakkoja 3 300 Malesian ringittiä eli noin 750 euroa.

”Rangaistus ei opeta”

– Meidän täytyy jättää LGBT-yhteisön rauhaan. Meidän täytyy antaa heille yksityisyyttä. Meidän täytyy lopettaa heidän hyväksikäyttönsä. Yhteiskuntamme täytyy kasvaa ja oppia ymmärtämään erilaisuutta, Santiago kirjoitti.

Santiagon purkauksen jälkeen myös muut poliitikot avasivat suunsa. Parlamentaarikko Khairy Jamaluddin kritisoi myös rangaistusta.

– Islam opettaa meitä kunnioittamaan jokaisen ihmisarvoa, hän kirjoitti Twitter-tilillään.

Parlamentaarikko Hannah Yeon puolestaan muistutti, että rangaistukset eivät johda toivottuun suuntaan.

– Ruoskinnan julkisuuden on tarkoitus toimia yhteiskunnallisena muistutuksena, mutta oppiminen ei toimi tällä tavalla. Armo on tehokkaampi kuin rangaistus, hän kirjoitti lausunnossaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti