Uutiset

Näyttelijä Jasper Pääkkönen sai veronpalautuksia yli 14 000 euroa – Saara Aallon tulot olivat vain 18 909 euroa

Suomalaiset tähdet ovat niittäneet viimevuosina kansainvälistä mainetta. Suomen tuloissa menestys ei vielä näy.
Näyttelijä Jasper Pääkkönen poseerasi Cannesin-elokuvafestivaalilla toukokuussa.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on ollut kuluneen vuoden ajan tiiviisti otsikoissa, kun kansainvälisesti suosittu elokuvaohjaaja Spike Lee tarjosi hänelle merkittävän roolin elokuvassa BlacKkKlansman (2018).

Ulkomailla asuvan Pääkkösen elokuvatuotot eivät Suomen verottajalle näy, mutta näyttelijäntyön lisäksi Pääkkönen tunnetaan Hernesaaren rantaan rakennetusta Löyly-nimisestä sauna- ja ravintolakompleksista, joka avattiin keväällä 2016. Löyly on noussut suureen suosioon ja päässyt jopa New York Timesin otsikoihin.

Vuonna 2017 Pääkkösen tulot ylsivät 156 953:een euroon. Ansiotuloja Pääkkösellä oli 126 479 euroa ja pääomatuloja 30 473 euroa. Veronpalautuksia Pääkkönen sai jopa 14 161 euroa.

Myös naisnäyttelijä Krista Kosonen on luonut viime vuosina kansainvälistä uraa. Kosonen voitti tänä vuonna parhaan naispääosan palkinnon Jussi-gaalassa elokuvasta Miami. Kososen tulot olivat 62 106 euroa.

Iso-Britannian The X Factor -kilpailusta kansainväliseksi tähdeksi pongahtanut Saara Aalto ei ollut kovatuloisimpien suomalaistähtien joukossa. Lontoossa asuvan laulajan tulot Suomessa olivat vuonna 2017 vain 18 909 euroa. Palautuksia Aalto sen sijaan sai 11 828 euroa.

Tähtien sota -elokuvien Chewbaccana tunnettu Joonas Suotamo sen sijaan ei saanut viime vuonna tuloja Suomesta ollenkaan. Hän asuu tällä hetkellä ulkomailla.

Fingerpori

comic

Näkoislehti