Urheilu Uutiset

NBA-legenda Bryantin ruumis on tunnistettu - Helikopteriturman tutkinta jatkuu

Kuolemansyyntutkija kertoi tiistaina paikallista aikaa, että Bryantin ruumis tunnistettiin sormenjälkien perusteella. Kuva: EPA

Sunnuntaina helikopterionnettomuudessa kuolleen koripallotähti Kobe Bryantin ruumis on tunnistettu, Los Angelesin viranomaiset kertovat.

Kuolemansyyntutkija kertoi tiistaina paikallista aikaa, että Bryantin ruumis tunnistettiin sormenjälkien perusteella. Myös kolmen muun onnettomuudessa kuolleen, muun muassa helikopterin lentäjän, ruumiit on tunnistettu. Viisi ruumista on vielä virallisesti tunnistamatta.

NBA:n kaikkien aikojen parhaisiin pelaajiin kuuluva Bryant kuoli 41-vuotiaana, kun häntä kuljettanut helikopteri syöksyi maahan. Turmassa kuoli myös Bryantin 13-vuotias tytär Gianna. Kaikki yhdeksän ruumista on jo kuljetettu pois onnettomuuspaikalta.

Liittovaltion onnettomuustutkijat saivat tiistaina valmiiksi tutkimuksena onnettomuuspaikalla. Helikopteri syöksyi mäkiseen maastoon Los Angelesin luoteispuolella.

Onnettomuuden syyn selvittämiseen ja loppuraportin julkaisuun on arvioitu kuluvan 12–18 kuukautta. Alustavaa raporttia tutkinnasta tosin odotetaan jo 10 päivän kuluessa.

Bryantin äkillinen kuolema järkytti urheilufaneja ympäri maailman. Osanottonsa ovat ilmaisseet niin entiset ja nykyiset urheilijat kuin valtionjohtajat ja kulttuuripersoonatkin. Koripallolegendaa on muistettu eri urheilutapahtumissa, kuten tenniksen Australian avoimissa.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia vahvisti, että Bryantia muistetaan myös ensi kuun Oscar-gaalassa. NBA-fanit puolestaan ovat aloittaneet vetoomuksen, jonka mukaan liigan logossa oleva koripalloilijan siluetti pitäisi muokata Bryantin näköiseksi. Vetoomus on kerännyt jo yli kaksi miljoonaa allekirjoitusta.

Bryantin asuinalueen aitojen luo Newport Beachiin Los Angelesin eteläpuolelle on syntynyt epävirallinen muistomerkki, kun fanit ovat virranneet paikalla laskemaan kukkia tähden muistoksi.

Bryant pelasi koko NBA-uransa Los Angeles Lakersissa ja voitti viisi NBA-mestaruutta.

Uusimmat

Fingerpori

comic