Uutiset

Neljä sinisten kansanedustajaa kertoo avoimesti, ketä he äänestävät presidentinvaaleissa

Neljä sinisten kansanedustajaa kertoo Lännen Median kyselyssä avoimesti, että he aikovat äänestää presidentinvaaleissa nykyistä presidenttiä Sauli Niinistöä.

Valintansa paljastavat Vesa-Matti Saarakkala (sin.), Kaj Turunen (sin.), Kimmo Kivelä (sin.) ja Kari Kulmala (sin.).

Kulmala pitää Niinistön jatkoa niin selvänä, että olisi ollut valmis jopa jättämään tulevat presidentinvaalit pitämättä.

-Olisimme säästäneet rahaa, Kulmala perustelee.

Niinistön tukijaksi on jo aiemmin ilmoittautunut myös eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.), joka ei vastannut kyselyyn.

Myös kansanedustaja Martti Mölsä (sin.) on aiemmin ottanut kantaa Niinistön puolesta. Nyt Mölsä vastasi pitävänsä salaisena tietona, ketä hän äänestää.

Simo Elo teki ”vaihtokaupat”

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo (sin.) on kertonut allekirjoittaneensa Niinistön kannattajakortin, mutta kiistänyt, että se olisi kannanotto siihen, ketä hän kannattaa.

Elo on kertonut Verkkouutisille, että hän sai ”vaihtokaupassa” allekirjoituksen sinisten kannattajakorttiin, jotta yhdistys pääsisi puoluerekisteriin. Perjantai-illan Pressiklubi-ohjelmassa Elo kertoi kannattavansa Niinistöä seuraavaksikin presidentiksi.

Lännen Media tiedusteli tällä viikolla sähköpostikyselyllä sinisten kansanedustajilta ja tiedossa olevilta sinisten kunnanvaltuutetuilta, ketä he aikovat äänestää presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

Äänestysaikomuksensa paljastaneet kertoivat kahta lukuun ottamatta äänestävänsä Sauli Niinistöä. Yksi kertoi äänestävänsä kansalaispuolueen Paavo Väyrystä, jonka ehdokkuus on vielä epävarmaa, ja yksi Nils Torvaldsia (r.).

Kyselyyn vastasi neljän kansanedustajan lisäksi 17 valtuutettua, jotka edustavat kotikuntansa valtuustossa sinisiä.

Ryhmänä tai tulevana puolueena siniset ei asetu kenenkään presidenttiehdokkaan taakse.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic