Uutiset

New Yorkin terroristi tunnistettu – näin tapahtumat etenivät

New York Timesin ja CNN:n mukaan uzbekistanilainen Sayfullo Habibullaevic Saipov, 29, teki New Yorkissa kaupungin tuhoisimman terrori-iskun vuoden 2001 World Trade Centerin iskun jälkeen. Kahdeksan ihmistä kuoli ja 11 loukkaantui, kun terroristi ajoi tiistaina usean ihmisen yli vuokraamallaan lava-autolla.

New York Timesin ja Argentiinan viranomaisten mukaan jopa viisi uhreista on argentiinalaisia turisteja. Yksi uhreista on belgialainen.

Uutiskanava CNN:n mukaan isku tapahtui paikallista aikaa kolmelta iltapäivällä eli kymmeneltä illalla Suomen aikaa.

Uzbekistanilainen mies ajoi ensin lava-autolla ihmisten yli suositulla kevyen liikenteen väylällä. Tapahtuma-alue oli New York Timesin mukaan noin viiden korttelin päässä World Trade Centerin sijainnista Manhattanin saarella.

Terroristi törmäsi lopulta koulubussiin, hyppäsi ulos autosta ilmeisesti värikuula- ja ilma-aseiden kanssa ja huusi arabiaksi ”Allahu akbar” eli Jumala on suuri. Viranomaisten mukaan kaksi bussissa ollutta lasta ja kaksi aikuista loukkaantuivat törmäyksessä. Poliisi ampui miestä alavartaloon ja hän oli ilmeisesti sairaalassa kriittisessä tilassa vielä tiistai-iltana paikallista aikaa. Hänet oli viety vammansa takia leikkaukseen sairaalassa.

Poliisi on löytänyt miehen vuokraamasta lava-autosta käsin kirjoitettuja viestejä, joiden mukaan tekijällä olisi yhteyksiä terroristijärjestö Isisiin. Tätä ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu. On myös mahdollista, että tekijä on toiminut yksin.

Viranomaiset ovat pitäneet kuitenkin selvänä, että kyseessä on terrori-isku.

New York Timesin mukaan iskun tekijä Saipov oli tullut Yhdysvaltoihin vuonna 2010 ja hänellä oli pysyvä oleskelulupa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic