Uutiset

NHL vielä lähes mahdoton unelma kesän suomalaisvarauksille – "Nelosketjukin on tärkeä tulosyksikkö"

Suomalaistulokkaiden rynnistystä NHL-kaukaloihin tänä keväänä odottavat joutuvat pettymään karvaasti. Taas kerran.

Näin on helppo ennustaa, vaikka suomalaispelaajia varattiin peräti 23 varaustilaisuudessa United Centerissä Chicagossa kesäkuussa.

Kesällä 2016 varattiin 15 suomalaista pelaajaa, ja vain Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi pääsivät pelaamaan NHL:ssä.

2015 varatuista taalajäillä on päässyt kokeilemaan kolme pelaajaa, Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja Markus Nutivaara. Kaksi vuotta sitten varattiin 13 suomalaista.

Maailman kovimmassa kiekkoliigassa pelatakseen nuorten on kyettävä kamppailemaan, luistelemaan ja reagoimaan paljon aiempaa ympäristöään kovemmalla tempolla.

-Tylsästi voisi sanoa, että tärkeintä on kokonaispaketti, mutta kyllä vaatimukset luistelun suhteen ovat todella kovat. Lähtönopeus on kaiken A ja O, sillä peli NHL-kaukaloissa on raastavaa stop and go -peliä. Peli on myös niin nopeaa, että vain peliä hyvin lukevat ja nopeasti reagoivat pärjäävät, Dallas Starsin Euroopan kykyjenetsinnän johtaja, entinen NHL-maalivahti Kari Takko sanoo.

Jos pelitaidoissa on puutteita, erikoisosaaminenkaan ei usein riitä takeeksi pelipaikan saavuttamiseen.

-Nelosketjukin on nykyään tärkeä tulosyksikkö. Gooneja (tappelijoita) ei enää ole. Pelata pitää osata ja vauhdissa pärjätä, jotta pelipaikan saa edes alempiin ketjuihin.

Samalla kun tietyt vaatimukset ovat korostuneet, on luovuttu vanhoista NHL-pelaajan prototyypeistä.

-Viime vuosina ei ole enää nähty niin tärkeänä, että pelaaja on yli 190-senttinen. Pienet, pelikovat ja nopeat pelaajat lunastavat pelipaikkoja. On toki huomattava, että pelkästään näitä pelaajatyyppejä haalien on vaikea voittaa.

NHL-joukkueiden harjoitusleirit alkavat syyskuussa. Kausi käynnistyy 5. lokakuuta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic