Uutiset

Niinistö ja Haukio pitivät suhteensa aluksi visusti salassa – nyt tuhannet onnittelevat vauvauutisesta

Vauvauutisesta maanantaina ilmoittaneet presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat olleet naimisissa vajaat kahdeksan vuotta.

Porissa vuonna 1977 syntynyt Haukio työskenteli vuosina 2005–2007 kokoomuksen Satakunnan piirin toiminnanjohtajana ja vuosina 2007–2012 kokoomuksen viestintäpäällikkönä. Ylen mukaan Haukio siirtyi viestintäpäälliköksi puoli vuotta seurustelun alkamisen jälkeen.

Niinistö ja Haukio pitivät suhteensa pois julkisuudesta kahden vuoden ajan ennen naimisiinmenoa.

-Suhde onnistuttiin pitämään ällistyttävän hyvin salassa, kuvaili Puolivallaton presidentti -kirjan kirjoittaja Risto Uimonen
Iltalehdelle viime vuonna.

Avioliitto solmittiin 3.1.2009 Porin Reposaaressa. Lehdistö oli saanut asiasta viime hetkellä vihiä, ja suhde tuli Niinistön harmiksi julki hääpäivänä. Tuolloin 60-vuotias Niinistö toimi eduskunnan puhemiehenä.

Niinistö ja Haukio kertovat tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa, että lasta on odotettu ja toivottu vuosien ajan, mutta näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä.

Lapsen laskettu aika on helmikuussa. Lapsi on 40-vuotiaalle Haukiolle ensimmäinen.

Nyt 69-vuotiaan Niinistön ensimmäinen aviopuoliso kuoli liikenneonnettomuudessa vuonna 1995. Niinistöllä on avioliitosta kaksi poikaa, jotka ovat syntyneet vuosina 1975 ja 1980.

Niinistö seurusteli myöhemmin keskustan kansanedustajan Tanja Karpelan kanssa, mutta kihlaus purkautui.

Niinistö kertoi iloisesta vauvauutisesta myös Facebook-sivuillaan iltapäivällä kahden aikaan. Tuntia myöhemmin kansalaiset olivat jättäneet jo noi 2 500 onnitteluviestiä päivityksen perään.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic