Uutiset

Niinistö kummastelee Mykkäsen kaksoiskansalaislinjaa – ehdottaa Rajavartiolaitoksen siirtoa puolustusministeriön alle

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ehdottaa pohdintaa Rajavartiolaitoksen siirtämisestä puolustusministeriön alaisuuteen seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ei vie eteenpäin kaksoiskansalaisuuden Rajavartiolaitoksessa kieltävää lakia. Se vaarantaa Niinistön mukaan kansallista turvallisuutta.
Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ehdottaa pohdintaa Rajavartiolaitoksen siirtämisestä puolustusministeriön alaisuuteen seuraavissa hallitusneuvotteluissa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ihmettelee hallituskumppani kokoomuksen linjanmuutosta kaksoiskansalaisuusasiassa. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kertoi Ylelle keskiviikkona, ettei aio viedä kaksoiskansalaisuuden Rajavartiolaitoksessa kieltävää lakia eteenpäin.

– Pidän päätöstä kansallisen turvallisuuden kannalta huonona, Niinistö toteaa Lännen Medialle.

Rajavartiolaitos on sisäministeriön alaisuudessa, Puolustusvoimat taas puolustusministeriön.

Niinistö sanoo tietävänsä, että Rajavartiolaitoksen sisällä on eriävää mielipidettä Mykkäsen näkemyksen kanssa. Puolustusministeri esittää rajua ratkaisua puolustuskyvyn takaamiseksi.

– Seuraavissa hallitusneuvotteluissa voitaisiin pohtia Rajavartiolaitoksen siirtämistä puolustusministeriön alaisuuteen, kun sisäministeriössä ei ymmärretä kansallista turvallisuutta.

”Mykkäsen henkilökohtaista pohdintaa”

Niinistön mukaan kokoomuksen kaksoiskansalaisuuslinja on muuttunut sitten Paula Risikon (kok.) sisäministerikauden.

– Tämä on ministeri Mykkäsen ja hänen esikuntansa henkilökohtaista pohdintaa, Niinistö sanoo.

Puolustusministerin mukaan Mykkäsen päätös on poliittista peliä ja vaikuttaa hallituskumppanien yhteistyöhön jatkossa. Kaksoiskansalaislinjaus ei tullut täysin yllätyksenä.

– Matkan varrella ministeri Mykkäseltä on ollut asiassa hapuilua ja epävarmuutta.

Lähtökohdaksi Suomen kansalaisuus

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan lähtökohtana pitää olla, että kansallisesta turvallisuudesta vastaavissa työtehtävissä työskentelevät Suomen kansalaiset.

Silloin he tai heidän perheensä eivät ole vaarassa joutua kotimaansa painostuksen tai uhkailun alaisiksi. Tällä Niinistö viittaa epädemokraattisesti toimiviin valtioihin.

– Ministeri Mykkänen perustelee turvallisuusselvitysten riittävän, mutta sellaisia ei saa maista, jotka eivät ole demokraattisia oikeusvaltioita.

Niinistö ei avaa tarkemmin, tarkoittaako hän esimerkiksi Venäjää maalla, joka ei ole demokraattinen oikeusvaltio.

Mykkäsen mainitsemia ruotsinsuomalaisia ei ole Niinistön mukaan pidetty turvallisuusongelmana.

Lakiin tulisi mahdollisuus poiketa kaksoiskansalaisuussännöstä tapauskohtaisesti.

Uusimmat

Fingerpori

comic