Uutiset

Niinistön onnittelukirjalle ei syntynyt alkuun jonoa – lumimyräkkä voi syödä onnitteluintoa

Muutamia ihmisiä oli torstaina aamupäivällä uhmannut lumipyryä ja käynyt raapustamassa onnittelut jatkokaudelle päässeelle tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Kansalaisilla on mahdollisuus käydä kirjoittamassa terveiset Presidentinlinnan vieressä sijaitsevassa Päävartiossa, jossa on useampi onnittelukirja tätä tarkoitusta varten.

Yksi onnittelijoista oli helsinkiläinen Lea Tiilikainen.

-Ajattelin, että tämä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus. Kävin Katajanokalla katsomassa sairasta lapsenlasta ja päätin samalla reissulla tulla tänne. Kyllä Niinistö oli meidän suosikki presidentiksi. Toivotin hänelle kirjassa onnea ja menestystä tulevalle kaudelle sekä onnea tulevan perhetapahtuman johdosta, Tiilikainen kertoi.

Onnittelukirja on avoinna yleisölle torstaina sekä perjantaina kello 10–16 Päävartion aulassa, jonne ei yleensä ole muuten kansalaisilla asiaa. Presidenttien perinteiset onnittelukirjat ovat poikkeuksellisen tilaisuus käydä aulassa kerran kuudessa vuodessa.

Torstaina sankka lumipyry saattaa aiheuttaa sen, etteivät kaikki halukkaat viitsi lähteä onnittelumatkalle. Ainakin torstaina aamupäivällä Päävartion aulassa notkui enemmän henkilökuntaa ja mediaa kuin onnittelijoita. Perjantaina matkaa voivat vaikeuttaa työttömien aktiivimallia vastaan suunnatut poliittiset lakot, jotka vaikuttavat myös joukkoliikenteeseen.

Muutamia ihmisiä oli toki jo torstaina aamupäivällä ollut liikkeellä. Tasavallan presidentille toivotettiin onnea ja menestystä tulevalle kaudelle sekä myös kiitettiin tähän mennessä tehdystä työstä.

Toiset viestit ovat pidempiä ja toiset lyhyempiä.

-Onnea Sale, nimimerkki Allu oli kirjoittanut.

Tasavallan presidentti Niinistön on tarkoitus tervehtiä kansalaisia Presidentinlinnan parvekkeelta noin kello 12.45. Nähtäväksi jää, kuinka suureksi tai pieneksi yleisömenestykseksi tervehdys jää.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic